Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радион Попов: Срам! Нарушение на Конституцията е, да се подслушва президента

.
Радион Попов

Имаме опит на прокуратурата и менторите да изцапат президента Румен Радев. Възмутително е да се използват СРС-та против закона и против Конституцията. Рейтингът на президента ще се вдигне. Офицерството ще застане зад ген. Радев. Очаквам КС да вземе Соломоновско решение , като ”разпредели” вината.

Това казва за Фрог нюз бившият зам.- министър на външните работи и военен разузнавач Радион Попов.

- Г-н Попов, как ще коментирате вчерашните действия на прокуратурата и на Главния прокурор Иван Гешев срещу президента Румен Радев?

- Това е опит на прокуратурата и силите, които играят ролята на ментор, силите на статуквото, да изцапат президента, защото той е висок връх и представлява най-добрата част от офицерството на България и от българската нация. И понеже няма как да го изцапат с мръсните си ръце три години се занимаваха със съпруга му и сега ще се връщат назад, за да намерят някъде някакво петънце. Може да се върнат и до военното училище и до гимназиалните му години за да намерят дали нещо не е откраднал, само и само да го очернят.

- Какво е вашето мнение за подслушването със СРС-та и огласяването на разговора на президента Радев с командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков?

- Възмутително е, че в една държава, която претендира да е демократична, се използват СРС-та против закона и против Конституцията. И най-важното - проследявали са разговори на президента. Недопустимо е. Това не може да бъде простено и виновниците трябва да бъдат подведени под отговорност.

- Какво трябва да се направи?

- Трябва веднага да се направи разследване, кой и защо е разпоредил подслушването на командира на ВВС и има ли право на това. И защо са продължили с подслушването, след като става ясно, че ген. Стойков разговаря с президента на републиката. Няма нищо укоримо в думите на президента от тази порция , която са пуснали в публичното пространство.

- Ще пострада ли рейтингът на президента от това обвинение на прокуратурата?

- Не само офицерството, не само онези два милиона, които гласуваха за Румен Радев за президент, го подкрепят. Сега рейтингът му ще се вдигне още повече, за разлика от този на властта и на главния прокурор, който се срива.

- Г-н Попов,  трябва ли да има реакция от министъра на отбрана, от Комисията по отбрана в парламента. Все пак президентът Радев е и  Върховен главнокомандващ на въоръжените сили?

- Не очаквам от тях такова достойно поведение. Те ще продължават да си мълчат, защото са част от този заговор на статуквото. Те волю или неволю са участници в това нещо. Не очаквам някой от тях да защити президента. Радев ще го защити народът.

- Ще го защити ли офицерството?

- Той още като командир доказа, че е достоен офицер на България , а и като президент три години непрекъснато  го доказва. Хората които познавам, с които контактувам на живо и в мрежата, сме убедени, че президентът заслужава да бъде защитен. И ние ще го защитим!

- Как ще завърши този случай, какво ще реши Конституционният съд?

- Не съм експерт, но очаквам Конституционният съд да вземе едно Соломоновско решение и да "разпредели" вината. За мен много недостойно бе вчерашното изказване на професор Георги Близнашки, който бързо бързо поиска Радев да си подаде оставката. Защо? Къде е вината му. Защото противоконституционно са го подслушвали как разговаря с командира на ВВС. Радев се държи достойно и иска обяснение, защо е тази уродлива атака срещу него и семейството му.

Разговаря Красен Бучков

Ненчев стиска палци: Очаквам нови разкрития срещу Румен Радев, свързани с близките му отношения с Москва

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/i

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!