Faktor.bg: Генералът, предложил на Радев да укрият документи - поклонник на Червената армия, но в МО си затварят очите пред руския посланик

Натовския генерал пред паметника на окупатора на България

Натовския генерал пред паметника на окупатора на България

Толерира ли се от ръководството на Военното министерство преклонение пред окупатора на България - Червената армия и СССР? Няма как военнослужещите и гражданите да не си задават този логичен въпрос, след като на 23 февруари 2017 г. командирът на ВВС ген-майор Цанко Стойков в работно време демонстративно поднася цветя пред паметника на Червената армия съвместно с руския посланик Анатолий Макаров и др. съветски офицери. Снимката с „натовския” генерал веднага обиколи социалните мрежи. Но от Военното министерство не последва никаква реакция, вероятно защото пък министърът лично бе разрешил почитане на Червената армия с топовни салюти, за което Макаров му благодари.

Същият този ген. Стойков бе разобличен вчера от държавното обвинение, че договаря с бившия си колега и настоящ президент Румен Радев

укриването на документи и замазване на проверка

В новата ни история помним и други примери на държавническа реакция. На 23 февруари 1998 г.  в цивилни дрехи в извънработно време полага цветя и държи кратка реч пред паметника на Червената армия-окупаторка ген Ангел Марин. Чрез офицери от военния си кабинет президентът Петър Стоянов предупреждава своенравния батачанин, че нарушава Закона за политическите партии и политизира личния състав на Въоръжените сили.

През май-юни 1998 г. на брифинг в Централния военен клуб ген. Марин прави обзор на бойната подготовка и на състоянието в командваните от него войски и изрича фаталната фраза, че „Командата бегом към НАТО не е здравословна за армията ни”. 

Думите му са тиражирани и коментирани в медиите като открито неподчинение и съпротива срещу курса на правителството с премиер Иван Костов за ускорено интегриране на България в НАТО.

По данни на ВКР и становище на Генералния щаб Марин е направил достатъчно политически ходове, за да бъде 
отстранен от кадрова служба. След доклад от министъра на отбраната и подпис от премиера с указ на президента Стоянов генерал-майор Ангел Марин е уволнен по дисциплинарен ред от Българската армия.

24 часа след скандалните разкрития на държавното обвинение, от Министерството на отбраната запазват пълно мълчание  за командира на ВВС ген-майор Цанко Стойков, а и за него вероятно службата е по-важна от генералската чест.

Схемата е ясна: Горанов се готви за премиер, а Борисов за президент

Д-р Николай Михайлов за атаката срещу Радев: Това е противоконституционен разгул! Зъл театър!

Пускането на СРС с Радев = 5 г. затвор: Доковска

СРС-та дето сте ги чели не сте ги чели! Челен сблъсък между журналистка и Гешев за СРС-та на Радев развесели народа

Политолог: Главният прокурор прави огромна услуга на президента

Профилактичният бой по Радев е бой по българския народ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...