Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Копайте за да оцелее Боеко! Борисов: Веднага започвайте да копаете водопровода за Перник, тръбите пътуват, до 30 дни да е готов!

Веднага да започне работата по водопровода за Перник, който трябва да доведе вода от водосбора на яз. "Белмекен" към бедстващото население в града. Това нареди премиерът на министрите на днешното заседание на кабинета.

"Вече имаме одобрен план от Столичния общински съвет. Имаме готов проект, вчера беше предоставен. Днес следобед и утре започвайте да копаете траншеите. Първите два километра тръби пътуват и ще са тук до няколко дни, така че да не губим часове, не дни, в строителството“, посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

Водопроводът ще струва 26 милиона лева, но според Борисов това е единственият начин перничани да имат вода по-най-бързия начин, в рамките на 30 - 40 дни.

Борисов посочи, че по време на управлението на БСП и ДПС, които по думите му днес отново са показали модела, който искат да е алтернатива на ГЕРБ и ОП, водопроводи не са подменяни. 

„За да могат да кажат – ето, ние работихме, а когато дойдоха ГЕРБ и патриотите, това спря. И тогава има нужда да дебатира. Кметът на Перник излезе и им каза, че от 70 години водопроводът не е сменян. Те излизат и казват, че ГЕРБ и ОП сме спрели водата. Това, че 70 години не е ремонтиран ще ни струва 60 милиона за Перник допълнително, извън водните цикли, но ще го направим. Дават ни срок 40 дни. Аз мисля, че в рамките на 30 дни трябва да обещаем на перничани и да се работи денонощно“, допълни министър-председателят.

Бойко Борисов съобщи, че министърът на околната среда и водите Емил Димитров му е представил доклади, които пораждат съмнения, че ВЕЦ-ове подават нощем ток до Енергийния системен оператор.

„В следващите 1- 2 дни запечатваш, спираш. МВР му съдейства с всички необходими за това служители. Искам още днес, защото НЕК нещо се ослушвали, да провериш, Теменужке, лично и да го съобщиш на Димитров за два ВЕЦ-а, които ни съмнява, че са работили нощно време, дали са подавали ток към Енергийния системен оператор – и ако е така, запечатваш и спираш“, добави още премиерът.

"Искаме България да бъде в „чакалнята“ на Еврозоната, което гарантира, че дори да стане грешка и БСП да дойде на власт, няма да падат КТБ, други банки и всичко останало", каза премиерът.

Според Борисов това е важна цел за България, тъй като членството ни в Еврозоната би означавало сигурност на финансова система и би гарантирало страната ни да не на „втора скорост“ в Европейския съюз.

„В европейското семейство общият портфейл, общите финанси, кой колко харчи и защо – всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чух чудовищни неща“, добави той.

Министър-председателят е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да покани представители на партиите в парламента, председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова и управителя на БНБ Димитър Радев, за да се премахнат всички страхове, които се насадиха в последните дни.

„Питайте и ЕЦБ за всички страхове, които от опозицията се опитват да насаждат, да е необходима ратификация от парламента. За да не кажат, че Горанов и Радев биха могли да взимат подобно решение. Единственото, което правят тези хора, е да си играят със страховете на хората“, добави още Бойко Борисов.

След фекалните душове перничанка обобщи: Когато се къпеш, кожата те боли

Баце, ко стана пак ве? Нали уж “грандиозни успехи”? Пък колко много хора протестират

Бащата на валутния борд Стив Ханке предупреди: Бойко Борисов ФАЛИРА България!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!