Копайте за да оцелее Боеко! Борисов: Веднага започвайте да копаете водопровода за Перник, тръбите пътуват, до 30 дни да е готов!

Веднага да започне работата по водопровода за Перник, който трябва да доведе вода от водосбора на яз. "Белмекен" към бедстващото население в града. Това нареди премиерът на министрите на днешното заседание на кабинета.

"Вече имаме одобрен план от Столичния общински съвет. Имаме готов проект, вчера беше предоставен. Днес следобед и утре започвайте да копаете траншеите. Първите два километра тръби пътуват и ще са тук до няколко дни, така че да не губим часове, не дни, в строителството“, посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

Водопроводът ще струва 26 милиона лева, но според Борисов това е единственият начин перничани да имат вода по-най-бързия начин, в рамките на 30 - 40 дни.

Борисов посочи, че по време на управлението на БСП и ДПС, които по думите му днес отново са показали модела, който искат да е алтернатива на ГЕРБ и ОП, водопроводи не са подменяни. 

„За да могат да кажат – ето, ние работихме, а когато дойдоха ГЕРБ и патриотите, това спря. И тогава има нужда да дебатира. Кметът на Перник излезе и им каза, че от 70 години водопроводът не е сменян. Те излизат и казват, че ГЕРБ и ОП сме спрели водата. Това, че 70 години не е ремонтиран ще ни струва 60 милиона за Перник допълнително, извън водните цикли, но ще го направим. Дават ни срок 40 дни. Аз мисля, че в рамките на 30 дни трябва да обещаем на перничани и да се работи денонощно“, допълни министър-председателят.

Бойко Борисов съобщи, че министърът на околната среда и водите Емил Димитров му е представил доклади, които пораждат съмнения, че ВЕЦ-ове подават нощем ток до Енергийния системен оператор.

„В следващите 1- 2 дни запечатваш, спираш. МВР му съдейства с всички необходими за това служители. Искам още днес, защото НЕК нещо се ослушвали, да провериш, Теменужке, лично и да го съобщиш на Димитров за два ВЕЦ-а, които ни съмнява, че са работили нощно време, дали са подавали ток към Енергийния системен оператор – и ако е така, запечатваш и спираш“, добави още премиерът.

"Искаме България да бъде в „чакалнята“ на Еврозоната, което гарантира, че дори да стане грешка и БСП да дойде на власт, няма да падат КТБ, други банки и всичко останало", каза премиерът.

Според Борисов това е важна цел за България, тъй като членството ни в Еврозоната би означавало сигурност на финансова система и би гарантирало страната ни да не на „втора скорост“ в Европейския съюз.

„В европейското семейство общият портфейл, общите финанси, кой колко харчи и защо – всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чух чудовищни неща“, добави той.

Министър-председателят е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да покани представители на партиите в парламента, председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова и управителя на БНБ Димитър Радев, за да се премахнат всички страхове, които се насадиха в последните дни.

„Питайте и ЕЦБ за всички страхове, които от опозицията се опитват да насаждат, да е необходима ратификация от парламента. За да не кажат, че Горанов и Радев биха могли да взимат подобно решение. Единственото, което правят тези хора, е да си играят със страховете на хората“, добави още Бойко Борисов.

След фекалните душове перничанка обобщи: Когато се къпеш, кожата те боли

Баце, ко стана пак ве? Нали уж “грандиозни успехи”? Пък колко много хора протестират

Бащата на валутния борд Стив Ханке предупреди: Бойко Борисов ФАЛИРА България!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...