След фекалните душове перничанка обобщи: Когато се къпеш, кожата те боли

Всичко е от химикалите, които се слагат заради фекални води в канализацията, обясни Галина Гергинова от сдружение „Дишай, Перник”

Перничанка за кризата: Когато се къпеш, кожата те боли

„Вижда ме го - когато се къпеш, кожата те боли. Водата в Перник е с доста химикали и е много мръсна. Има публикации на хора във фейсбук, които получават кална, мътна вода”.

Това обяви инж. Галина Гергинова от сдружение „Дишай, Перник”, която коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев” по ТV+ и TV1 водния ад в миньорския град.

„Плюс това РЗИ официално съобщи, че във водата има повишени концентрации на манган, това е тежък метал. Най-притеснителното в цялата работа е, че чуваме само политическо говорене за тази криза. Аз съм инженер и вече искам да чувам инженерно говорене. Искам да ми говори проектантският екип, който да излезе, и да обясни своите планове”, настоя перничанката.

По думите й, когато се достигне „мъртвият обем” на яз. „Студена”, водата просто ще спре. „Дано не се достигне до този сценарии. По мои лични сметки, до достигането на „мъртвия обем” остават около 9 дни”, разкри инж. Гергинова.

„За момента режимът се спазва, поне в моя квартал – аз съм в центъра и съм в ниската част на града”, отговори на питането дали перничани получат вода в определените от управата часове.

„Във високите части на града обаче понякога се случва да не може да стигне. Но най-притеснителното е, че не знам докога ще има вода, това в момента е най-наболелият въпрос”, конспектира казуса участничката в „Дишай, Перник”.

Във вторник Столичният общински съвет позволи водопреносната мрежа на София да бъде използвана за нуждите на Перник, а в сряда премиерът Бойко Борисов обяви, че до няколко дни трябва да пристигнат първите няколко километра тръби за новия ВиК участък, който ще свърже мрежата на София с тази на миньорския град.

Копайте за да оцелее Боеко! Борисов: Веднага започвайте да копаете водопровода за Перник, тръбите пътуват, до 30 дни да е готов!

Баце, ко стана пак ве? Нали уж “грандиозни успехи”? Пък колко много хора протестират

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...