Следвайте "Буднаера" в Телеграм

А Горанов – кога? Хиляди протестират срещу него след опитите за убийство на бизнеса и лева само за 3 дни

Хиляди представители на малкия и средния бизнес, който е гръбнакът на българската икономика с 65% от БВП и 75% от заетите, протестираха в София срещу необяснимата финансова политика на правителството. Това стана въпреки опитите на властта да попречи на протеста, като го обяви във верните си национални телевизии за отменен, а за всеки случай спря и движението по магистрала Тракия, за да не могат хиляди хора от други части на България да пристигнат в столицата. Били са профилактирани от полицията и лидерите на феновете на Левски, за да не стане поне двоен по брой на участниците протестът, стана ясно от медиите.

Повод за демонстрацията, каквато София не помни по размер от доста време, е отложената за пореден път, но не и отменена, погребваща малкия и средния бизнес – от личните лекари до аптеките, от магазинчетата до ресторантите и до хотелите, наредба Н-18 на подчинената на финмина Горанов Национална Агенция по Приходите.

Същата, която си призна, че не може да събере над 20 млрд.лв. данъци и въпреки похарчените милиони за инфосистеми, беше елементарно пробита като даде на хакери личните, кредитните, осигурителните, застрахователните и финансовите данни на 5,1 млн. души, което накара целия ЕС и не само да спре всякакъв обмен на информация с България – чудо – невиждано в нашата история. Същата НАП, която си писа за една такава чудесна 2019 г. 30 млн.лв. бонуси, плащани именно от бизнеса на протестиращите срещу Н-18.

Напомняме, че шефът на най-страшната и използвана за бухалка на властта дирекция на НАП  Васил Панов от 12 години е член на отново подчинената на министъра Държавна комисия по хазарта.

Арестът на пребивавалия само няколко месеца на поста шеф на Комисията Александър Георгиев, преди това зам.-шеф на НАП, без заедно с него поне да дадат оставски подписалият заповедта за облекчените ставки за лотариите преди 5 г. министър Горанов и дългогодишният член Панов, без останалите в органа: Евгени Стоянов, Николай Райчев и Явор Колев, е трудно обясним феномен.
Прилича на казуса със задържането на екоминистъра Нено Димов, без до него да бъде още поне другият ресорен за бедствието в Перник – регионалния министър Петя Аврамова. Това първа отбеляза журналистката Соня Колтуклиева, която риторично запита: „А Горанов - кога“?
Важно е да се знае докъде стигна вече съществуващото, при това преместено от редовната в специализираната прокуратура разследване срещу финансовия министър по повод обитаването на суперлуксозен апартамент, принадлежащ на бизнесдама, чийто син той впоследствие назначава в подчиненото му ведомство.

През последните 3 дни Горанов надмина себе си, като с вярната му МенТа Стоянова се прочуха и с едно невероятно предложение,  странно защо скрито от обществено обсъждане, ако не е притеснително, както ни убеждават.Според него се допуска вероятността за девалвация на лева за влизането в Еврозоната. Има си го черно на бяло, даже в Държавен вестник и всички опити да бъде отричано и да бъде наричано фалшива новина, разбира се, са напълно безсмислени.
МенТа Стоянова е автор и на корекциите в Закона за хазарта с вратичките за лотарията, написан от нея светкавично и внесен само 13 дни след идването на власт на Борисов 2 в края на 2014 г.

Интересен детайл от вчерашните вълнения на жълтите павета, на който 19 минути стана неволен свидетел, беше, че в часа на започване на демонстрацията първо пред парламента, шефката на бюЖетната комисия МенТа Стоянова избяга от народната любов на прекрасно място. Тя седна с бившия царски депутат, а после гербаджийски началник на Сметната палата Валери Димитров в ресторант Арбат срещу Руската църква. Двамата бяха в отлично настроение дали заради панорамата, дали заради добре свършена работа или заради медения глас на Дима Билан като музикален фон. Достатъчен коментар за отношението на ресорните управляващи към български бизнес. И оригинален подход от представителите на дясна, и при това декларирана като народна партия, към нейния естествен избирател – активният човек.
Много ресторанти в София вчера по обед останаха затворени, тъй като работещите в тях се присъединиха към протеста от 12 до 14 часа.

Виж снимки ТУК!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!