Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30 млн.лв. бонуси за течовете на данни на 5 млн. българи и над 20 несъбрани млрд.лв., от НАП не отричат

След като през 2019 г. НАП стана причина за изтичането не просто на ЕГН-тата, а и на кредитните, данъчните и другите данни на 5,1 млн. български граждани, а и си призна, че не може да събере над 20 млрд.лв. дължими към хазната – например десетки милиони от близки до властта издатели, продължава скандалната практика на бонуси за нейните служители.

Напомняме, че над 10 000 лв. е декларираният месечен доход на шефката на НАП Галя Димитрова, която не само не подаде оставка, а дори не пожела да прекъсне ваканцията си покрай катастрофите в институцията, която некадърно управлява. Само напомняме, че над 20 страни в ЕС начело с Германия спряха обмена на всякаква информация с България заради неадекватността на НАП, в която от друга страна потънаха и над 3 млн. лв. от еврофондовете за информационни системи.

За 30-те млн.лв.бонуси алармира Боец. 19 минути провери официално инфомацията в НАП, откъдето не открекоха, а коментираха: „Около 150 млн.общо са заплати и ДВПР (б.р. тук се крият бонусите) годишно“.

Снимка: Капитал

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!