Пестицидите в Марица убиха 10-годишни сомове, шарани и щуки!

Пестицидите в Марица убиха 10-годишни сомове, шарани и щуки!

Токсичното отравяне с пестициди на река Марица ще дава отражение върху флората и фауната в следващите 6 месеца. Това обявиха от Басейнова дирекция - Пазарджик.

Към момента е ясно, че водата е била замърсена с три вида пестициди, които са използвани за растителна защита. Пестицидите са били в опаковките в предприятието „Екоинвест”, които са обработвали пластмасовите отпадъци.

Замърсяването на река Марица е най-тежкото в нейната история, категорични са експертите от Басейнова дирекция.

Токсичното замърсяване е станало от река Пишманка, която се влива в река Марица. Отравянето е стигнало до устието на Марица край депото за отпадъци на село Цалапица.

“Тепърва ще се изчисляват щетите. Умрели са тонове риба, които са се носили по течението на Марица. Досега подобно замърсяване не е имало. Има умрели 10-годишни екземпляри като сом, шаран и щука. Тя няма как да бъде събрана. През лятото ще се види и отражението върху растенията и останалите животински видове”

Умрялата риба е дадена за изследване в лаборатории в чужбина, тъй като у нас няма такива, които да направят пълния анализ.

От Агенцията по храните заявиха, че правят регулярно проверки за продажбата на риба на регламентирани и нерегламентирани тържища.

Остава в сила забраната за ловенето на риба и водопой на животните от реката межди Пазарджик и Пловдив.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...