Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш служител на ДАНС: За 30 години се ограбиха 200 милиарда от народа

бойко борисов корупция пари

”Ако не се очистим, дори с цената на кръв, няма да продължим напред”, заяви пред Факти.бг бившият кадър на службите Росен Миленов.

”Истината за България, аз мога само с две изречения да я кажа. Генезисът на проблема се крие в три причини: първата е, че за последните 30 години бяха ограбени близо 200 милиарда от държавата и народа. Именно тези мръсни пари удавиха морала, убиха държавата и обезкървиха нацията. И най-лошото е – позволиха на мутрите да бъдат в държавната власт. Втората причина е народопсихологията, а тя се основава на клиентелизма, на индивидуализма, на тарикатлъка, на зависимостите и страха.

Третата причината е липсата на гражданско общество, което да бъде коректив на извращенията на властта. Всичко е документирано в службите, винаги е имало оперативни разрабротки чрез различни способи – специални разузнавателни средства, подслушване, фотографиране и т.н., което се документира и стои, но за съжаление не служи на закона, а именно виновните да бъдат подведени под наказателна отговорност, а служи като компромат, за да поддържа омертата на силните на деня”, това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият служител на ДАНС Росен Миленов, който е специалист в областта на икономическата престъпност.

”Ще ви кажа, че в този скандал с хазарта – няма невинни. Но най-виновна е държавата в лицето на управляващите, защото те носят отговорност. В случая, този бизнес се е родил по времето на управлението на Борисов, развил се е по време на управлението на Борисов и сега просто се елиминира по негово време. Комисията по хазарта никога на своя глава не може да вземе решение дали да се облага по една ставка или по другата, всичко е ставало със знанието на Борисов. Да, Божков винаги е искал да бъде монополист в тези дейности, където има най-голяма печалба. Той винаги е имал нюха да надушва големите печалби. Тук имаме разчистване на сметки по мутренски, но през държавата. Самите институции, се ползват днес като бухалки. Държавата днес затова казваме, че е на мафията. Найденови, надали ако нямат подкрепа отзад на властта, ще излезнат да говорят. Вече убийства няма. До 2000 г. ставаха убийствата, когато се изчистваха пазарните ниши. След като бяха изчистени пазарните ниши, за всеки икономически бранш отговаря олигарх. Оттогава вече държавата отиде в ръцете на мафиотите и те сега използват прокуратурата, служби, за да си разчистват сметките. Вече не убиват. Затова мисля, че и Божков, може би след тези циркове с Ролс-Ройса, вече не е в България”, коментира Миленов актуалната тема с броженията в хазартния бизнес.

”Един отиде в Сърбия, искаше да взима мястото на Доган. Става въпрос за Цветан Василев, да взима цялата власт. По същия начин банката беше приведена в несъстоятелност, платиха цената – гражданите, народът. Пеевски прибра 200 милиона, другият прибра 200 милиона – Цветан Василев (бел. ред. след това уточни, че говори образно). По същия начин е и тук с хазарта. ”А” отборът сега е Борисов, Пеевски, Кирил Домсучиев, Инса Ойл – Георги Самуилов, държат прокуратурата, държат изпълнителната власт. От другата страна на барикадата са тези, които с мръсни пари ги натиснаха. Най-големите контрабандисти днес – купиха националните телевизии. Дотам сме стигнали. Аз за това казах, че днес няма убийства, защото де факто мутрите са във властта. Днес те използват, нали образно казано, институциите – прокуратура, ДАНС, МВР. Използват ги като бухалки, за разчистване на сметки по мутренски”, заяви още Росен Миленов.

Според бившия служител на ДАНС Росен Миленов – Валери Симеонов е пионка на Кирил Домусчиев.

Дали Борисов би трябвало да се страхува от Васил Божков, Миленов отговори така на поставения въпрос: ”Какво ще се страхува от Божков, като за Божков има в службите, както за всеки един от тях. Никой не е по-силен от държавата. Има компромати как е вършил всяка една от тези дейности. За всеки има компромат. Те са част от омертата и затова не могат да я нарушат. Която мутра държи днес властта, този е най-силен. Той разпределя порциите, той взима бизнеси. Утре ще дойде друга мутра, докато няма гражданско общество”, добави той.

Миленов посочи, че в отбор ”А” в момента са: Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Георги Самуилов и Гриша Ганчев. А в отбор ”Б,” на който се взимат бизнесите, са: Цветан Василев, Иво Прокопиев и Огнян Донев. ”Народът не участва в тази игра, той плаща винаги само сметката”, допълни Миленов.

‘‘Българинът, докато не мисли сериозно към обществените начинания, каквато е политиката, а не го приема като шоу, винаги ще бъде ”оправян”, с извинение. Борисов е ”перфектен”. Държат го в източното и западното посолство с компромати, и каквото му кажат – изпълнява. Той може да предаде 100 пъти националния интерес. Ако не се очистим, дори с цената на кръв, няма да продължим напред”, каза още Росен Миленов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!