ДАНС и МВР ще борят китайския коронавирус! Господ да и е на помощ на България!

Разпространението на китайския коронавирус ще бъде следено от оперативна група, в която влизат представители на здравното министерство, МВР и ДАНС.

Въпреки ниската вероятност за внос на вируса у нас, е създадена необходимата организация, за да бъдем в готовност, заяви пред БНР директорът на Столичната здравна инспекция Данчо Пенчев.

При евенутално установяване на коронавирус у нас лечението ще се извършва в Инфекциозните отделения на страната.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяви: „Оценката на Европейския център за контрол на заболяванията е, че бъдещото разпространение е много вероятно, че заплахата за Европа за внос е на средно ниво и че засега мерките, които се прилагат, са достатъчни“.

В момента на Летище София се осъществява засилен контрол, включително с термометриране чрез инфрачервени термокамери, като особено внимание се обръща на пътниците, пристигащи от Москва, Истанбул и Лондон – градовете, в които има прекачване на пътуващи от Китай.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че все още няма лечение за коронавируса: „Сега вече се преливат антитела от преживелите, взима се кръв, взимат се антителата и се лекуват с тях болните. Засега лечение, противовирусно както за хепатит С и за грип няма за коронавируси“.

Страната ни ще има тестове за изследване на китайския грип до седмици по линия на партньорството ни със Световната здравна организация.

Световната здравна организация най-накрая оцени като висок риска от разпространение на китайския коронавирус в глобален мащаб.

Тя промени оценката си за опасността от „умерена“ на „висока“ в международен план и призна, че е допуснала „грешка във формулировката“ в предишните си доклади.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bg-voice.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...