Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДАНС и МВР ще борят китайския коронавирус! Господ да и е на помощ на България!

Разпространението на китайския коронавирус ще бъде следено от оперативна група, в която влизат представители на здравното министерство, МВР и ДАНС.

Въпреки ниската вероятност за внос на вируса у нас, е създадена необходимата организация, за да бъдем в готовност, заяви пред БНР директорът на Столичната здравна инспекция Данчо Пенчев.

При евенутално установяване на коронавирус у нас лечението ще се извършва в Инфекциозните отделения на страната.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяви: „Оценката на Европейския център за контрол на заболяванията е, че бъдещото разпространение е много вероятно, че заплахата за Европа за внос е на средно ниво и че засега мерките, които се прилагат, са достатъчни“.

В момента на Летище София се осъществява засилен контрол, включително с термометриране чрез инфрачервени термокамери, като особено внимание се обръща на пътниците, пристигащи от Москва, Истанбул и Лондон – градовете, в които има прекачване на пътуващи от Китай.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че все още няма лечение за коронавируса: „Сега вече се преливат антитела от преживелите, взима се кръв, взимат се антителата и се лекуват с тях болните. Засега лечение, противовирусно както за хепатит С и за грип няма за коронавируси“.

Страната ни ще има тестове за изследване на китайския грип до седмици по линия на партньорството ни със Световната здравна организация.

Световната здравна организация най-накрая оцени като висок риска от разпространение на китайския коронавирус в глобален мащаб.

Тя промени оценката си за опасността от „умерена“ на „висока“ в международен план и призна, че е допуснала „грешка във формулировката“ в предишните си доклади.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bg-voice.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!