Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Когато Сталинка и Мента решават за финансите

Елена Гунчева

Сталинка с вечно нахилената физиономия /моля да сподели хапчетата с нас/, никога не идва напразно в България. Винаги с някаква безумна идея, която да ни направи все по-обвързани с някои финансови кръгове и съответно да осигури печалби на други. Сега ни похвали, че „стоим много добре по пътя към еврозоната“. Ей, оууу, ние се намираме в предверието на чакалнята вече две години. Нали знаеш кои стоят толкова време в коридора?

Мента пък още от времето на управлението на НАП в Пловдив, се извърта като фурнаджийска лопата винаги в угода на богатите и влиятелните. Вместо да дава отчет какви имоти строи мъжа й в Пловдив и как са придобити, вместо да обясни за чадъра над Цар Киро и други „видни“ пловдивчани, тя продължава да ни загробва с мало и безумни идеи.

Някой ще обясни ли защо този проектозакон първо не беше широко обсъждан? Само тихомълком внесен. Или стадото не трябва да блее силно, докато го стрижат до кожа за пореден път?

Какво ще стане с влоговете? Дали този закон просто няма да предизвика поредната паника и хората да си изтеглят парите и да започнат да ги обръщат в евро? Какво ще стане с кредитите в лева? С разплащанията? Какво ще стане с цените?

На гербавите не им пука. Техните сметки и пари са далеч оттук. Тъкмо като обеднеее още повече стадото, ще изкупят на безценица това, което им е останало. Защото това се прави тридесет години на безумния преход – хората постепенно се лишават от собствеността си, която преминава в подходящите ръце. Всички инфлации, смени на парите, финансови трусове бяха за това – преразпределяне на капитала.

И отново реакции няма. Пак ли ще мълчим? Докога? Докато един хляб стане 2 евро? Докато всички заживеем под наем? Докато не остане жив пенсионер в България? Докога?

Елена Гунчева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!