Протестиращи щурмуваха МРРБ. Полицията ги пръска с лютив спрей, 30 обгазени (ВИДЕО)

Протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а полицията използва лютив спрей срещу тях.

Протестът е иницииран от инициативния комитет „Спаси Перник“ с искане за оставката на министър Петя Аврамова заради водната криза.

Преди 12 часа около 300 души тръгнаха на протестно шествие от сградата на Министерския съвет към МРРБ.

Половин час по-късно протестиращите са пред сградата на регионалното ведомство, където започнаха да скандират „Оставка“.

Малко след това тълпата опита да нахлуе в сградата, като няколко човека започнаха да хвърлят бутилки по стъклените врати.

Протестиращите носеха български знамена и голям плакат с надпис: „Оставка. Време ни е за възраждане“.

Близо 30 души са получили помощ от екипи на Центъра за спешна медицинска помощ заради напръскване в очите по време на протест пред МРРБ, съобщиха от столичната Спешна помощ.

Сигналът е бил подаден към 13:05 ч. На място са били изпратени 6 линейки.

От МВР съобщиха официално, че участници в протеста а опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали – от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ.

Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания и заради това се е наложило използването на помощно средство лютив спрей, уточняват от МВР.

Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bg-voice.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...