Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Най-висша степен на майсторство!” – отекна Берлин за Спектакъла на NTDTV

Спектакъла на NTDTV - ICC - Berlin (NTDTV)

Публиката в очарованието на Спектакъла на NTDTV, Зала 1 на Internationales Congress Centrum - Берлин (ICC - Berlin). (Matthias Kehrein/Epoch Times)

БЕРЛИН – многобройната публика на Internationales Congress Centrum - Берлин (ICC - Berlin) имаше възможност да преживее миналата седмица екстраваганзата на Спектакъла на NTDTV. Представления с оригинална китайска култура тези дни са рядкост. Но концертите на уникалната трупа, пресъздаваща тематики на древни митове и легенди, представи красота и драматичност по начин, който берлинчани няма никога да забравят.

Поглед в един хармоничен рай. Царят на царете кани Буди, Таоси и Богове да го последват. (NTDTV)
Сцена от Спектакъла на NTDTV в ICC - Berlin
Херман Шмидтенхоф, журналист в областта на изкуствата и културата, каза за Спектакъла на NTDTV в Берлин: „Това е най-висша степен на майсторство! Надявам се, че много хора и в много страни ще успеят да го видят, най-вече защото е чудесно свидетелство за едно изкуство, което е сравнително ново за нас. При все това, представено по начин, по който провокира голяма радост и голямо удивление, отново и отново.” (Jason Wang/Epoch Times)

В палитрата от изпълнения на Спектакъла на независимата китайска телевизия NTDTV за Китайската Нова Година са включени изпълнения, пресъздаващи отделни епохи от многовековната история на Китай. Много от изпълненията съживяват културата на династията Танг (618 - 907 г. от н.е.). В едно от действията, Буда се спуска към света за да разпространи доброто сред хората. Неговият земен живот е показан като император на династията Танг - ерата, смятана за най-успешна и процъфтяваща в китайската история, с вдъхновена от божественост култура.

След представлението на Спектакъла на NTDTV в ICC - Берлин, репортер от немското издание на Epoch Times взе интервю с Херман Шмидтенхоф, журналист в областта на изкуствата и културата.

Какво е мнението Ви за Спектакъла?

Цялото събитие беше внушително. Естествено, някои от действията в представлението ми допаднаха повече от други. Трябва да кажа, че намирам за чудесни тези вълшебни метаморфози и неочакваното поведение на статуите, които на края станаха неподвижни, преди човек да реализира това. Да, никой не очакваше такава внезапна развръзка - те неочаквано застанаха неподвижно. Тази сцена показа майсторство от най-висока класа. Но, общо взето имаше толкова много красиви сцени, че човек започва да се чуди какъв е произходът на тази енергия. Това е забележително.

Това означава ли, че Вие сте почувствали някаква енергия?

Да, но то е от излъчването на цялата група и идва от изживяното като цяло. Тази лекота - тази нежност - всички тези хора [публиката] почти не издадоха звук. Мисля, че ние германците иначе бихме произвели силен шум. Също така и реенето - воините - те също изглеждаха да се реят във въздуха. Като да имаха система за изтласкване на краката си. Всичко това беше удивително.

Също и движенията с лентите – първо човек разбира, че това е част от традиционна форма на изкуство, а след това има възможността да стане свидетел на тяхното майсторство от най-висока класа.

В този момент някой ми каза, че те всъщност са аматьори. Поразен съм и се чудя ако това не са професионални изпълнители, какво е професионалното изкуство.

Това е най-висша степен на майсторство! Надявам се, че много хора и в много страни ще успеят да го видят, най-вече защото е чудесно свидетелство за едно изкуство, което е сравнително ново за нас. При все това, представено по начин, по който провокира голяма радост и голямо удивление, отново и отново.

Доведохте ли си компания за шоуто и ще го посетите ли и следващата години?

Мисля, че ще гледаме шоуто и догодина. Дойдохме с група приятели. Трябва да кажа, че това шоу е препоръчително! Смятам за чудесно, че една хилядолетна приказка за страна - говоря за Китай като цяло - е представена в такава форма и е очевадно, че тя съдържа духовни помисли.

Аз намирам за много интересно да чуя от устата на китайци за състраданието – дума, използвана от християните. Най-вече като се има пред вид, че в днешен Китай човек може да чуе само за инвестиции и свързани със съвременната икономика неща. И изведнъж такава тема на разговор! Мисля, че тези хора също би трябвало да имат подобни чувства и е чудесно да се чуе, че ги изразяват, и че там тази връзка съществува.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!