Lupa.bg: Арестуваха шефа на МОЛ „Парадайз”

Бомба в Lupa.bg: Арестуваха шефа на МОЛ „Парадайз”

Могъщ грузински бизнесмен с бизнес активи за над 300 милиона евро, който е сред собствениците на най-оборотния МОЛ в България - търговския център „Парадайз” на столичния бул. „Черни връх”, е сред арестуваните грузинци, возещи се из София с поръчков „Ролс Ройс”.

Задържаният е известен с прозвището Гиа. За него се знае и че е съдружник със скандалната бизнес дама Гинка Върбакова, която миналата пролет направи опит да купи енергийния бизнес на ЧЕЗ в България, преди Комисията за защита на конкуренцията да спре сделката заради съмнително финансиране.

Маститият грузинец е бил задържан заедно с още двама свои сънародници в четвъртък сутринта и оттогава е в ареста. За акцията на МВР съобщи премиера Бойко Борисов, който похвали ченгетата за проведената акция с думите: „Такива сериозни хора гониха, с толкова оръжие... Не бях виждал в „Ролс-Ройс” да се движат. Никой не очаква от „Ролс-Ройс” да го нападнат”.

Засега от полицията и от прокуратурата не дават никаква официална информация за проведената акция, но се очакват нови арести в следващите дни.

Според източник на Lupa.bg, грузинците са били наети за поръчкови убийства още преди 4 месеца. Оттогава те били поставени и под наблюдение на родните служби за сигурност. Грузинците са наблюдавали луксозната сграда „Диамант” в софийския квартал „Изток”, където живеят две от предполагаемите им мишени.

Грузинците са били тежко въоръжени с автомати, пистолети, ръчни гранати, а при последвали обиски в квартири в столицата са открити още оръжия и солидно количество боеприпаси. Единият от арестуваните е бивш командос от специалните грузински части „Омега” и е участвал във Втората чеченска война (1999-2009). Според сигурен наш източник, МВР издирва още трима мъже, ангажирани с подготвяните поръчкови убийства.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...