Дисертацията на Бойко е “Разгъване на маркуч в гориста местност”… Сега тества тези си научни познания в Перник

Сега, когато държавното скудоумие роди пореден абсурд в Перник, е добре да си спомним какво е учил-недоучил нашият премиер.

Защото, за да управляваш, се иска поне минимално знание, не става съвсем само с ритане на топка и пускане на чалга-лафове, които кефят народа. Като мине кефът, трябва и работа да се върши.

Та да си спомним – Дисертацията на Бойко Борисов е за “разгъването на маркуч в гориста местност”.

Публикация при предна криза от преди няколко години. Забравихме ли вече предните кризи? И че около Бойко са само кризи. Като забравяме, ще се повтаря…

Предната публикация:

Тоя материал започвам с един чужд коментар, защото не съм компетентен по въпроса и защото смятам, че е много показателен, за това кой и как ни управлява.

Според признанията на Бойко голяма роля в живота му е изиграл бившият председател на футболен клуб “Левски” Кръстьо Чакъров.

Той го е забелязал, извикал го да говорят и му е казал: “Бойко, с това досие имаш два начина да успееш, мойто момче – спорт или да направиш дисертация”.

– Аз го послушах и се занимах и с двете! – твърди днес Генерала.

Но поне “едното” не идва преди, а едва след постъпването като преподавател и научен работник по линия на Държавна сигурност. Дисертацията “следва” шефската длъжност на катедрата (във факултета на ДС на школата в Симеоново) вместо да я предхожда, каквото е правилото.

– Аз не съм звезда. Аз съм работил много и като частник, и като служител на МВР. На 27 години защитих дисертация и преподавах във Висшия полицейски институт – твърди в свое… интервю пред сп. “Тема” Генерала.

На 27 години означава през 1986 г., но такива данни – за защита, тогава няма. Пожарникарят нещо се обърква в детайлите от живота си.

Има ги, когато е ставал на 31 години. В това училище на тоталитаризма комунистът-враг Бойко Борисов е защитил работата си на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав”. С диплома № 20109 от 08.05.1990 г. му е присъдено званието “кандидат на науките”, което наскоро отпадна като понятие и се приравни с “доктор на науките”. Получава го непосредствено преди рождения му ден на 13 юни.

Неясно остава как въобще е бил атестиран и защо са му разрешили аспирантурата. Правилото за процедура при придобиване на научна степен изисква полагане на изпит по руски и друг чужд език (каквито не е полагал) и съответната образователна подготовка от ВУЗ (в случая психология, физиология и физическа култура вместо 4-годишния курс по пожарникарство). Само Господ и Бате Бойко си знаят.

И извън книгата – дисертацията е заведена като класифицирана информация (поне така беше по времето, когато правех проучванията за книгата). Въпреки това намерих начин да я прочета. Според мен тя е чисто плагиатство от няколко книжки за източни бойни изкуства и малко философия на дзен-будизма с позоваване на комунистически лозунги. Има го дори и популярният цитат от Феликс Джерджински – “чекистът е човек с хладен ум, горещо сърце и чисти ръце!” Това е скромното ми мнение. Възможно е и да е некомпетно. Дисертацията на Бойко Борисов е разгъването на маркуч в гориста местност

Ето цитат от журналиста Крум Благов, свързан с дисертацията на Бойко Борисов: „Дисертацията на Бойко Борисов се оказа един от най-недостъпните документи в държавата. Търсих я три месеца, а когато я намерих, пътят към нея се оказа миниран. Затова пък мястото, където е скрита, е истинска съкровищница – нещо като пещерата на Али Баба.Научните трудове са написани, за да се четат. Нали се очаква всеки от тях да има някакъв принос, който ще е необходим на следващите учени.

В Германия например една дисертация задължително трябва да бъде публикувана. У нас обаче е така съвсем отскоро. Допреди няколко години дисертациите не само не са се отпечатвали – в регистрационната карта, която попълва всеки автор при предаването й в хранилището, има графа дали разрешава трудът му да се ползва. Ако не е съгласен, дисертацията получава червена сигнатура в Централната научно-техническа библиотека. С червено е обозначена например дисертацията на бившия депутат Добромир Гущеров, защитена през 2007 г. в Москва. Защо – само авторът знае.Бойко Борисов не е забранил да се ползва неговият труд, стига някой да успее да го открие. Премиерът е завършил противопожарния факултет на Академията на МВР и излиза оттам с титлата инженер. После защитава дисертация и получава научната степен кандидат на науките, която сега е заменена с доктор. Според сайта на Висшата атестационна комисия (ВАК) той е получил това звание с диплома № 20 109 от 8 май 1990 г.”

Според вещи и запознати дисертацията на Бойко Борисов била „разгъване на маркуч в гориста местност”, твърде актуална за днешните събития и пожари във Витоша.

В държавата на калинките скоро ще видим големи групи водно бедни хора... Но… такава е съдбата на овцете.

Afera.bg

http://afera.bg/skandalno/26135.html

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...