Колебливият Горанов оттегли предложението за лотарийните такси

.

Горанов даде на заден ход с предложението за лотарийните такси. Само ден след като финансовият министър сподели идеята си държавната такса върху лотариите и спортните залагания да се намали с около 30%, днес Горанов преосмисли предложението и се отказа от промяна.

В петък от ведомството му обявиха, че заради "общественото внимание" и "различните интерпретации" на темата се предлага запазване на сегашното облагане - 15 на сто върху направените залози. Вчера обаче Горанов пееше съвсем друга песен. Финансовият министър предложи вместо сегашните 15 на сто върху стойността на залозите, таксата да падне с около 30-40% и да бъде 25 на сто върху разликата между залозите и изплатените печалби на участниците.

По закон минимум 50% от стойността на залозите се връща на участниците на игрите под формата на награден фонд, но обичайно операторите раздават над 60%, а има и игри със 75% награден фонд.

Предложението идва на фона на скандалите с Васил Божков. Има съмнения, че частните му лотарии не са платили стотици милиони левове. Става дума за най-малко 210 млн. лв. МФ претендира, че през последните пет години лотариите са плащали занижена наполовина държавна такса върху хазарта, поради което премиерът ги заплаши с отнемане на лиценза. В същото време Горанов предложи със закон данъкът на лотариите да падне приблизително до нивото, плащано от фирмите на Божков.

"Предвид, че облагането на хазартната дейност винаги е във фокуса на общественото внимание и всяка промяна в модела на облагане подлежи на различни интерпретации дали това е най-подходящият и справедлив модел за хазартния пазар в страната, Министерството на финансите запазва действащия модел на облагане на традиционния хазарт", гласи съобщение от петък на финансовото министерство.

В него за пръв път Министерството на финансите ясно и категорично заявява, че сегашният закон не дава никаква възможност на организаторите на лотарии да си избират каква такса да плащат и тя е ясно разписана

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...