Колебливият Горанов оттегли предложението за лотарийните такси

.

Горанов даде на заден ход с предложението за лотарийните такси. Само ден след като финансовият министър сподели идеята си държавната такса върху лотариите и спортните залагания да се намали с около 30%, днес Горанов преосмисли предложението и се отказа от промяна.

В петък от ведомството му обявиха, че заради "общественото внимание" и "различните интерпретации" на темата се предлага запазване на сегашното облагане - 15 на сто върху направените залози. Вчера обаче Горанов пееше съвсем друга песен. Финансовият министър предложи вместо сегашните 15 на сто върху стойността на залозите, таксата да падне с около 30-40% и да бъде 25 на сто върху разликата между залозите и изплатените печалби на участниците.

По закон минимум 50% от стойността на залозите се връща на участниците на игрите под формата на награден фонд, но обичайно операторите раздават над 60%, а има и игри със 75% награден фонд.

Предложението идва на фона на скандалите с Васил Божков. Има съмнения, че частните му лотарии не са платили стотици милиони левове. Става дума за най-малко 210 млн. лв. МФ претендира, че през последните пет години лотариите са плащали занижена наполовина държавна такса върху хазарта, поради което премиерът ги заплаши с отнемане на лиценза. В същото време Горанов предложи със закон данъкът на лотариите да падне приблизително до нивото, плащано от фирмите на Божков.

"Предвид, че облагането на хазартната дейност винаги е във фокуса на общественото внимание и всяка промяна в модела на облагане подлежи на различни интерпретации дали това е най-подходящият и справедлив модел за хазартния пазар в страната, Министерството на финансите запазва действащия модел на облагане на традиционния хазарт", гласи съобщение от петък на финансовото министерство.

В него за пръв път Министерството на финансите ясно и категорично заявява, че сегашният закон не дава никаква възможност на организаторите на лотарии да си избират каква такса да плащат и тя е ясно разписана

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство