Внасяме от Испания с 300 тира тръбите за Пернишки поток, още не са произведени

България опря до внос от Испания за тръбите на новия водопровод Пернишки поток, който трябва да бъде изграден от Мало Бучино за града. "В момента се организират около 300 тира, които ще доставят тръбите", обяви след заседание на МС министър Емил Караниколов. Той уточни, че част от елементи още не са произведени, но е говорено с производителя на ден да се произвеждат по 400 нови метра, предаде Сега. Значи ще ги чакаме след месец.

На последното си заседание МС най-сетне прие черно на бяло решения, с които да задвижи проекта за изграждане на водопровод от Мало Бучино.

Кабинетът е възложил на трима министри - на икономиката, на регионалното развитие и на околната среда, да внесат общо искане до Столичния общински съвет за възмездно осигуряване на водни количества в размер на 300 л. на секунда от мрежата на София към мрежата на Перник. Премиерът Бойко Борисов е разговарял и с Камарата на строителите, които са предложили помогнат.

Решението на кабинета се взема на фона на закани за протести от жителите на града, който до дни остава без капка.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...