Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След далавера на ГЕРБ за 4 млн. лв… и Свищов пред водна криза

След далавера за 4 млн. лв.: Свищов пред водна криза

Далавера за 4 млн. лева в Свищов! Парите потънали уж в нов водопровод за нуждите на общината, който обаче не работи. Затова крайдунавският град е пред водна криза като Перник.

През последните дни почивни общината беше изправена пред опасност от безводие, която съществува през последните няколко години.

Това призна пред радио „Фокус“ кметът Генчо Генчев, като уточни, че проблемът идва от изграждането преди години на водопровод, който обаче не е въведен в експлоатация, защото не функционира нормално.

„Още 2016 година сме направили необходимите анализи и проверка по изпълнението, документите са предоставени на районната и окръжната прокуратура.

Двете инстанции са си свършили работата, има доказана безстопанственост и, тъй като се касае за около 4 млн. лв. публични средства, преписките са предадени на специализираната прокуратура, но за съжаление към този момент още няма резултат. Градът се водоснабдява по стария водопровод, който е силно амортизиран“, обясни градоначалникът.

Генчо Генчев каза още, че по цялото трасе на стария водопровод, който е на повече от 60 години, са регистрирани много аварии. Според него ако проблемът стане по-сериозен, Свищов ще остане без вода. Генчев допълни, че в нощта срещу събота е имало голяма авария, която поставила града в сериозна опасност.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!