Lupa.bg: Скандал! Шефът на „Пирогов” наказа физиотерапевт заради участие в протести

Скандал в Lupa.bg: Шефът на „Пирогов” наказа физиотерапевт заради участие в протести

Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов наказа дисциплинарно своята служителка Бойка Анастасова за участието си в протестите на медицинските сестри, научи Lupa.bg от нейни колежки.

Проф. д-р Асен Балтов

Бойка Анастасова е физиотерапевт в болницата. Тя многократно е била приканвана да спре да се занимава с протести, но е продължавала да стачкува.

Затова проф. Балтов е взел мерки да се отърве от нея. Стъпка към постигане на целта си е налагането й на дисциплинарно наказание.

Конкретният повод за мъмренето на здравната работничка са протестите на 15 декември, когато премиерът Бойко Борисов се срещна с недоволните медицински специалисти и им обеща да изпълни исканията им.

Засега само Бойка Анастасова е нарочена от ръководството на лечебното заведение, тъй като тя открито протестира. Нейни колежки от „Пирогов” също са в редиците на търсещите справедливост медсестри, но за тях управителят на болницата все още не е научил.

Зад Бойка Анастасова застава Синдикатът на медицинските специалисти. Неговият учредител Мая Илиева каза пред Lupa.bg, че ще й съдейства да потърси правата си по съдебен път. Освен това ще организира протест пред болницата заради несправедливото й наказание.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...