Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атанас Атанасов: "Демократична България" щеше да гласува за падане на кабинета, ако беше в парламента

"Демократична България"  категорично щеше да гласува за паданетото на кабинета на Бойко Борисов, ако беше в парламента. Това заяви в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов .

"Партиите, които сега са в парламента нямат интерес да падне това правителство. Мога да ви направя дълъг анализ... На БСП им предстои избор на лидер, не им е до избори. В ДПС е същата ситуация. И там предстои национален форум, като има някакви вътрешни  движения, говори се за смяна на Карадайъ. На тях също не им е до избори. Отделно от това, те са съюзник на това правителство в парламента. Да не говорим за "Патриотите" и т.нар. независими, които знаят, че повече няма да влязат в парламента", каза Атанасов. 

Вотът на недоверие е дно упражнение на т.нар. опозиция, която да лъска опозиционния си имидж, смята той.

Атанасов твърди, че българският парламент е силно обезличен, а опозиционните парти много допринасят за това с поведението си. Даде пример с това, че премиерът не присъства при сменянето на министри.

"Сега си измисли някакво пътуване до Египет, за да не е в парламента", зави със сериозен вид Атанасов.

"Ще работим да бъде възстановена парламентарната република. За целта Борисов трябва да бъде отстранен", заяви  още той.

Според него Борисов си намира оправдания да не бъде в парламента, защото се дразни, че там се опитват да му се мешат и му се мотаят в краката.

"Нито Нено Димов, нито Ревизоро са хора, които са от ВМРО, те са предложения на обслужващата олигархия през Борисов за министри", категоричен беше той.

"Днес ДСБ не е това, което беше Реформаторският блок. Части от Реформаторския блок вече не съществуват, други са си вътре директно в ГЕРБ. СДС беше абсорбиран. Така че ние сме твърдо против правителството, имаме последователна позиция в това отношение и ще работим за това", коментира още Атанасов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!