Италианският боклук от пристанищата бил за ТЕЦ-а на Ковачки в Бобов дол –– дето боклук не се гори!

Италианският боклук от пристанищата бил за ТЕЦ-а на Ковачки. Контейнерите с отпадъците, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше да бъдат прехвърлени в ТЕЦ „Бобов дол“. Това заяви македонецът, управляващ компанията „Блацион“ ООД Горан Ангелов, цитиран от БГНЕС.

„Блацион“ ООД е българско търговско дружество със седалище и адрес на управление в София. То е вносител на отпадъците, които бяха открити на пристанища във Варна и Бургас.

Негови управители са македонските граждани Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Те държатт 15% от компанията, а останалата собственост е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.

По думи на Ангелов отпадъците не били прехвърлени в ТЕЦ „Бобов дол“, защото когато пристигнали на пристанището, лицензът на централата за изгаряне на отпадъци вече бил изтекъл.

Той обясни, че става въпрос за пластмаса и гуми. „Откритите дървени, текстилни и стъклени отпадъци не са забранени. Това ще бъде доказано от експертите, след като бъде направена проверка“, увери Ангелов пред Македонската информационна агенция (МИА). Той добавя, че ако се получи разрешение, отпадъците ще бъдат прехвърлени в ТЕЦ „Бобов дол“ или пък ще бъдат върнати в Италия.

Горан Ангелов е управител на най-голямото депо за отпадъци в Северна Македония – „Дрисла“, край Скопие. Той отрече някога да е имало партньорство с „Блацион“ ООД. Ангелов обясни, че никога не са внасяли отпадъци в Македония, защото това е забранено. Това сме правили само и единствено в съседна България, коментира той.

Вчера стана ясно, че районната прокуратура в Бургас разследва нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци на пристанището в Бургас. Товарът е бил транспортиран с кораб на 5 септември миналата година, като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни.

И днес на пристанище „Варна-Запад“ разследващите продължават да отварят контейнерите с нерегламентирано внесен боклук от Италия. Получател на товара е „Блацион“ ООД. Съдружниците Ецио Боче и Винченцо Трассари ще бъдат търсени по линия на международното сътрудничество. 25-те контейнера са пристигнали в страната на 9 октомври 2019 г. с разрешение да останат на пристанището 90 дни. След изтичането на този срок обаче собственикът им не ги потърсил.

Източник:БГНЕС

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...