Защо Путин назначи за премиер чиновник-милиардер с укрити имоти и пари

.

Руските медии не спират да коментират назначаването на Михаил Мишустин за премиер на Русия. Кой е той и откъде го изкопаха, продължават да се питат мнозина. Все повече въпроси се задават и за неговото богатство и луксозни имоти, които досега не са декларирани, и които изплуваха покрай заемането на втория по могъщество пост.

Истинска сензация е разкритието, че Мишустин притежава дом в Москва, който е 900 кв.м. Сравняват го с дворец, още повече, че става дума за луксозно изпълнение. Намира се в баровския квартал Рубльовка, в затворения комплекс „Катон вей“. Дворното място е над пет декара. Тази придобивка на Мишустин, според експерти, струва около 600 милиона рубли.

До този дом на новия премиер се намира имот на името на децата на Мишустин, който е над 10 дка и струва около 200 млн рубли. За да избегне ударите на закона бившият шеф на данъчното управление на Русия, е регистрирал част от имотите си на своята майка Луиза и на сестра си Наталия.

Целият имот на Мишустин е 26 дка и се оценява от брокери на 1 милиард рубли. Това прави около 16,4 млн долара!

Новият премиер притежава и друг дом, който се оценява за около 68 млн рубли. Този имот той получава от държавата, но след време го пререгистрира като частна собственост, притежавана от децата му. Как това е станало се обяснява с факта, че Мишустин две години е бил началник на имотния кадастър на страната.

И сега е горд собственик на луксозни жилища, малък парк, басейни и тенис кортове.

Разбира се медиите питат, откъде новият министър-председател има над милиард, за да тъне в лукс, след като цялата му кариера е на държавен служител с държавна заплата.

Обяснението на самия премиер е, че съпругата му Владлена има частен бизнес и тя е изкарала всички милиони. С бизнес тя се занимава от девет години и по изчисления политически наблюдатели е печелела годишна заплата 700 пъти по-висока от средната за страната! Изумителното е, че на нейно име няма рагистрирана нито една фирма. Не е известно и какъв е точно бизнесът, с който изкарва печалби от 4-5 милиона долара на година.

И трите деца на семейството учат в най-скъпите колежи в Швейцария.

Още по-голяма мистерия е, защо Мишустин не е декларирал имотното състояние на семейството, след като самият той е бил ръководител на данъчното управление и е преследвал онези, които са укривали доходи. Медии припомнят негови изказвания като това: „Русия е привлекателна за чужди инвестиции с прозрачността на данъчната система“. Цинично и лицемерно, коментират анализатори.

Изданието OBOZREVATEL е успяло да открие, че децата на новия любимец на Путин учат в Institut Le Rosey в град Рол, в кантона Во, Швейцария. Таксата за един ученик на семестър е 40 000 швейцарски франка, което прави близо милион рубли. Мишустин има три деца.

В едно от първите си изявления пред медиите Мишустин обеща да изчисли точно колко са бедните в Русия и да осигури парична помощ за тях.

Много руски граждани се възмущават от назначението на Мишустин и задават въпроса: Не знае ли президента Путин, че ако държавен чиновник е милиардер, значи е за затвора, а не да управлява правителството на държавата.

Разбира се, че Путин е наясно с тайните и съмненията за корупция около приказното богатство на човека, който смени на поста Дмитрий Медведев. Според анализатори обаче той му е нужен по две причини: първата е, че поради необяснимото си забогатяване Мишустин ще бъде послушен изпълнител, защото е наясно, че дори един грешен ход ще го изпрати „на топло“. И второ: Мишустин има богата информация за финансовото състояние на висшия чиновнически и политически елит, както и на руските олигарси. С това той е много ценен за президента.

Мишустин ще е премиер до изтичане президентския мандат на Владимир Путин, който по всяка вероятност след това ще поеме поста министър-председател с новите пълномощия, които парламентът ще му предостави чрез поправки в Конституцията. По този начин Путин ще продължи да е абсолютният господар на огромната държава.

Според депутата Павел Грудинин Мишустин е човек на Путин, но не е човек на народа. Освен това е станал известен с твърдението за прозрачност на данъците и с пълната непрозрачност на своите...

Фрог нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство