Защо Путин назначи за премиер чиновник-милиардер с укрити имоти и пари

.

Руските медии не спират да коментират назначаването на Михаил Мишустин за премиер на Русия. Кой е той и откъде го изкопаха, продължават да се питат мнозина. Все повече въпроси се задават и за неговото богатство и луксозни имоти, които досега не са декларирани, и които изплуваха покрай заемането на втория по могъщество пост.

Истинска сензация е разкритието, че Мишустин притежава дом в Москва, който е 900 кв.м. Сравняват го с дворец, още повече, че става дума за луксозно изпълнение. Намира се в баровския квартал Рубльовка, в затворения комплекс „Катон вей“. Дворното място е над пет декара. Тази придобивка на Мишустин, според експерти, струва около 600 милиона рубли.

До този дом на новия премиер се намира имот на името на децата на Мишустин, който е над 10 дка и струва около 200 млн рубли. За да избегне ударите на закона бившият шеф на данъчното управление на Русия, е регистрирал част от имотите си на своята майка Луиза и на сестра си Наталия.

Целият имот на Мишустин е 26 дка и се оценява от брокери на 1 милиард рубли. Това прави около 16,4 млн долара!

Новият премиер притежава и друг дом, който се оценява за около 68 млн рубли. Този имот той получава от държавата, но след време го пререгистрира като частна собственост, притежавана от децата му. Как това е станало се обяснява с факта, че Мишустин две години е бил началник на имотния кадастър на страната.

И сега е горд собственик на луксозни жилища, малък парк, басейни и тенис кортове.

Разбира се медиите питат, откъде новият министър-председател има над милиард, за да тъне в лукс, след като цялата му кариера е на държавен служител с държавна заплата.

Обяснението на самия премиер е, че съпругата му Владлена има частен бизнес и тя е изкарала всички милиони. С бизнес тя се занимава от девет години и по изчисления политически наблюдатели е печелела годишна заплата 700 пъти по-висока от средната за страната! Изумителното е, че на нейно име няма рагистрирана нито една фирма. Не е известно и какъв е точно бизнесът, с който изкарва печалби от 4-5 милиона долара на година.

И трите деца на семейството учат в най-скъпите колежи в Швейцария.

Още по-голяма мистерия е, защо Мишустин не е декларирал имотното състояние на семейството, след като самият той е бил ръководител на данъчното управление и е преследвал онези, които са укривали доходи. Медии припомнят негови изказвания като това: „Русия е привлекателна за чужди инвестиции с прозрачността на данъчната система“. Цинично и лицемерно, коментират анализатори.

Изданието OBOZREVATEL е успяло да открие, че децата на новия любимец на Путин учат в Institut Le Rosey в град Рол, в кантона Во, Швейцария. Таксата за един ученик на семестър е 40 000 швейцарски франка, което прави близо милион рубли. Мишустин има три деца.

В едно от първите си изявления пред медиите Мишустин обеща да изчисли точно колко са бедните в Русия и да осигури парична помощ за тях.

Много руски граждани се възмущават от назначението на Мишустин и задават въпроса: Не знае ли президента Путин, че ако държавен чиновник е милиардер, значи е за затвора, а не да управлява правителството на държавата.

Разбира се, че Путин е наясно с тайните и съмненията за корупция около приказното богатство на човека, който смени на поста Дмитрий Медведев. Според анализатори обаче той му е нужен по две причини: първата е, че поради необяснимото си забогатяване Мишустин ще бъде послушен изпълнител, защото е наясно, че дори един грешен ход ще го изпрати „на топло“. И второ: Мишустин има богата информация за финансовото състояние на висшия чиновнически и политически елит, както и на руските олигарси. С това той е много ценен за президента.

Мишустин ще е премиер до изтичане президентския мандат на Владимир Путин, който по всяка вероятност след това ще поеме поста министър-председател с новите пълномощия, които парламентът ще му предостави чрез поправки в Конституцията. По този начин Путин ще продължи да е абсолютният господар на огромната държава.

Според депутата Павел Грудинин Мишустин е човек на Путин, но не е човек на народа. Освен това е станал известен с твърдението за прозрачност на данъците и с пълната непрозрачност на своите...

Фрог нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...