Евродепутатът от СДС Александър Йорданов: Очакваме извинение от Владимир Путин (видео)

Александър Йорданов

Александър Йорданов

В сряда, по време на пленарното заседание на Европарламента в Страсбург, се проведе разискване по актуален въпрос: „Изопачаването на европейската история и спомени за Втората световна война“. Дебатът бе иницииран от полски евродепутати, които с основание изразиха възмущението си от последните опити на руския президент Владимир Путин да представи в невярна светлина и дори да отхвърли вината на бившия Съветски съюз за началото на Втората световна война. А добре е известно, че именно сключеният на 23 август 1939 т. договор между болшевишката държава и националсоциалистическа Германия (Пакт „Рибентроп-Молотов) поставя началото на най-голямата трагедия в европейската и световната история. 

Рано призори на 1 септември 1939 г. германски самолети бомбардират полския пограничен град Велун, а 8 минути по-късно крайцер обстрелва покрайнините на Гданск. Седемнадесет дни по-късно през източната полска граница нахлува съветската армия. Престъпното нападение е съгласувано и заповядано от лидерите на двете държави - Адолф Хитлер и Йосиф Сталин. След това историята е известна. 

Нацисти и болшевики се прегръщат

въодушевени от „победата“ на съвместен победен парад в Брест. Повече от 22 000 полски военнопленници са разстреляни по заповед на Сталин, а това е и най-голямото военно престъпление по време на войната.

В България комунистическият пропагандатор и агитатор, а по-късно и академик Тодор Павлов обяснява тогава сключването на съветско-германския договор по следния начин: 
„И народите в СССР, и германският посрещнаха сключването на пакта с особена радост и в цяла Германия неведнъж вече се носи викът: „Хайл, Хитлер! Хайл, Сталин!... Дружбата между народите на Германия и СССР, закрепена с кръв, има всички основания да бъде продължителна и здрава“. 

Българските комунисти „безрезервно верни“ не само на своята партия, но и на комунистическата партия на Съветския съюз, 

одобряват агресията на двете тоталитарни държави

А по-късно се възползват от развитието на военните действия и след като съветската армия окупира България в началото на септември 1944 г. установяват престъпен, както е определен в българското законодателство, режим. Тяхната „любима партия“ действа като „престъпна организация“ и това е фиксирано също в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен,  приет от Народното събрание през 2000 г., който е в сила и днес.

В дебата в Страсбург депутати от различни парламентарни групи 

осъдиха наглите претенции на руската страна

да снеме от себе си вината за началото на Втората световна война. Евродепутатът от СДС доц. д-р Александър Йорданов бе включен в списъка на ораторите предложени от Европейската народна партия. В рамките на регламента от 1 минута за изказване бившия председател на българския парламент заяви следното: 

„Категорично трябва да се осъдят опитите на руския президент Владимир Путин да отрича вината на Съветския съюз не само за началото, но и за случилото се след края на Втората световна война. Защото българската трагедия започва в началото на септември 1944 г. когато СССР ни обявява война. Руснаците и комунистите наричат тази война „освобождение“. Това е лъжа. 

СССР налага в България престъпен комунистически режим, 

избити са десетки хиляди българи - елитът на нацията. Отворени са концлагери, провежда се незаконен „Народен съд“.  
Днешна Русия, като правоприемник на СССР, дължи извинение не само на Полша и балтийските държави, но и на България. Затова и като евродепутат призовавам да бъдат премахнати паметниците на съветската армия в България. Призовавам обединена Европа да не допуска отделни държави да флиртуват с днешния режим в Кремъл. Необходимо е по-категорично да се противопоставим на хибридната война, която Русия води срещу нас. Искрено се надявам, че и тази година няма да има европейски лидер,  който да уважи поканата за Владимир Путин за присъствие на т.нар. Парад на победата в Москва на 9 май. Защото на този ден ние, европейците, имаме свой празник - Денят на Европа.“

Александър Йорданов многократно е защитавал същата позиция в България, включително и в свои публикации във нашето издание, а благодарение на него тя присъства и в специалната Резолюция на Европейския парламент за значението на европейското възпоменание за бъдещето на Европа приета с голямо мнозинство през септември миналата година. 
Крайно неудачен се оказа опитът на евродепутата от БСП Петър Витанов да превърне изказването си в реплика на казаното от синия евродепутат. Той просто повтори кремълските „опорни точки“ и това предизвика недоволство, включително и в парламентарната група на социалистите. 

За своята дейност в Европарламента доц. д-р Александър Йорданов редовно информира на своята страница в социалната мрежа „Фейсбук“ като по този начин той показва и уважението си не само към своите избиратели, но и към всички български граждани. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...