Нова порция мистериозни боклуци. Този път край ТЕЦ ”Брикел”

.

установени боклуци

Източник: Пресцентър на прокуратурата

Планини от боклук открити край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход са били открити в сграда на площадка “Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище.

Боклуци, безстопанственост и безхаберие. Така може да се обобщи началото на тази и края на миналата година в България. Защото страната ни се тресе от скандали, тече разследване за лошо стопанисване на яз “Студена”, а заради това и цял Перник продължава да е без вода. 

Междувременно пък навсякъде в страната лъснаха проблеми със сметища, след като стана ясно, че незнайно как и незнайно откъде в страната ни е влязъл някакъв си там боклук. Е, хубаво. И какво от това? 

Много просто - сега започват всевъзможни проверки. Както ви съобщихме по-рано в момента прокуратурата в Ямболско внимателно преглежда какъв боклук е минал през сметището в село Хаджидимитрово, защото след сигнали на екоактивисти се появиха опасения, че може би става дума за опасни отпадъци. Дали това е така, ще стане ясно след края на проверките.

Подобен сценарий обаче се разиграва и в Гълъбово. 

Районната прокуратура в Стара Загора е започнала проверки за отпадъци "с неустановен вид и произход, не по установения ред, с което е създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда (престъпление по чл. 353б,ал. 1 от Наказателния кодекс).”

Боклуците са намерени в сграда № 3, находяща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в гр. Гълъбово, пише още в прессъобщение на прокуратурата. 

В рамките на два месеца трябва да се установи какви са видът, количеството и произходът на установените в сметището отпадъци и какви са основанията за тяхното съхранение и управление. 

Откритите отпадъци са много близо до ТЕЦ “Брикел”. Иначе казано - Христо Ковачки. Същият Христо Ковачки, с чието име са свързани и дружества, замесени в пернишкия скандал - този с водата. По информация на clubZ яз. “Студена” е бил източен в полза на ТЕЦ-Перник. 

България - страната на боклука! Откриха още отпадъци край Луковит

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...