Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лъчо Мозъка прокара 7 пъти по-скъпите лекарства

Лъчезар Иванов от ГЕРБ, комуто 19' пръв даде прозвището Мозъка, е вносител на текста, позволил седемкратно по-скъпите лекарства, сочи стенограма от 2016г. Тогава законовите промени са били приети почти консенсусно от НС, между първо и второ четене. Под предложението са се разписали и колегата му Данаил Кирилов - сега министър, както и Хамид Хамид от ДПС.
   
Вносителите на законопроекта, позволил на частните болници да закупуват за наша сметка от бюджета на  НЗОК лекарства на много по-високи цени, стават ясни от стенограма от заседание на правната комисия. Така през 2019 г. едно и също лекарство срещу рак на белия дроб например е закупувано от 29 български болници на цени вариращи от 129 до 1063 лв..


Шефът на ПГ  на ГЕРБ Даниела Дариткова отказа да уточни кой е внесъл промените, довели до драстичната разлика в цената, за която управителят на НЗОК каса д-р Дечо Дечев съобщи тази събота пред Дарик радио.

Припомняме,че едва след интервюто, здравният министър Кирил Ананиев обяви, че ще внесе промени в ЗОП, така че условията да са еднакви за всички лечебни заведения.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!