Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: Путин взриви за пореден път плановете на либералните глобалисти

Боян Чуков, InFacto

На 15 януари Русия скъса окончателно пъпната си връв от 90-те на миналия век. Обективът на телевизионната камера по време на посланието на Путин пред Федералното събрание шареше в залата. Някои бяха тотално изненадани. Други бяха уверени до момента, когато Путин спомена за двойното гражданство на високопоставени държавни чиновници.

Медведев изглеждаше тъжен, а Володин до него ставаше все по-бодър. По-голямата част от публиката беше с делово лице. Тандемът Путин-Медведев се разпадна.
Новото лице Мишустин е само технически премиер. Той е неизвестна политическа фигура. Затова е идеален технократ-изпълнител. Мишустин е ефективен и цифровизиран. Новият премиер отлично знае как новите технологии позволяват да не се плащат данъци или да се докара тотален данъчен контрол. Тоест, „цифровият олигархат“ ще пострада много от Мишустин.

За първи път в историята на царска, съветска и постсъветска Русия правителство си подава оставката по своя инициатива. Медведев също след 15 януари стана „звезда“.

Той е първият премиер, който доброволно напуска своя пост. На своя нов пост в Съвета за сигурност (като зам.-председател) ще си запази служебната кола, оборудвана със сини мигалки. Една подробност. Съветът за сигурност е съвещателен орган. Медведев ще бъде само аниматор на съвещанията. Съветът за сигурност се оглавява от президента на Руската федерация.

С оставката на Медведев ще се наложи да си подадат оставките и топ мениджърите на големите руски държавни корпорации. А освен това бившият премиер ще се наложи да напусне и поста председател на „Единна Русия“.

На членовете на Федералното събрание, премиера, министрите, шефовете на федералните ведомства, губернаторите и съдиите ще им бъде забранено да имат чуждо гражданство или постоянно местожителство в чужбина. Това нововъведение ще проветри мощно депутатския корпус. Ще видим много нови лица в Думата, които не носят бремето на своята дълга политическа кариера.

Три ведомства ще бъдат основни контрольори и гаранти на предстоящите промени. Това са Следственият комитет на РФ, който може да възбуди дело срещу висш държавен ръководител. Върховният съд на РФ, който дава зелена светлина за оперативно-следствени мероприятия по отношение на ръководството на страната. И Съветът за сигурност, който ще се оформи като командно табло на силовия блок.

Обръщението на Путин срина Гайдарския форум в Москва. Никой не отиде на него. Дори Медведев за първи път не отиде. На държавния елит ясно бе подсказано, че няма място за подобни либерални сборища. На този Гайдарски форум одиозни икономически фигури от 90-те, от времето на Елцин, се опитват да проповядват и налагат идеите на либералните глобалисти.

В момента Русия излиза от догмата за „приоритет на международното право“. Федералните закони важат над всякакви либерални европейски конвенции и устави на международни организации като например МВФ и т.н. Премахва се юридическият механизъм за външно управление на Русия.

Събитията в Москва от 15 януари имат още една изключително важна проекция. Започнатите промени в Русия доказаха, че онези мултипликационни филмчета с новите руски оръжейни системи не са блъф. Приказките на Путин, че тепърва другите ще трябва да догонват постиженията на руския Военно-промишлен комплекс (ВПК), също са истина. В противен случай той никога нямаше да се реши на тези радикални промени.

Що се касае до коментарите в глобалните медии, то по отношение на тях няма никаква изненада. Колкото повече Русия се отдалечава от наследството на Елцин... толкова „по-недемократична“ става. Когато Русия е десуверенизирана и без силна армия, тя се превръща в суровинен придатък на колективния Запад.

Но, днес, суверенна и с най-мощната армия в света, Русия взривява за пореден път плановете на либералните глобалисти. Няма повод да я харесват тези, които от десетилетия виждат в нея само плячка за разпарчетосване.

Затова през следващите седмици ще четем колко лош човек е Путин и тези новите около него.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!