Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Емил Димитров: Не аз ще реша проблема в Перник, а ПРЕМИЕРЪТ и решение вече е намерено

Емил Димитров ще се осланя на Борисов за кризата в Перник
Проблема ще го реши премиерът, никой друг не може, обяви новият екоминистър

Още в първото си изказване като министър в парламента Емил Димитров прехвърли решението на водната криза в Перник върху премиера Бойко Борисов. „Не аз ще реша проблема, ще го реши премиерът. Никой друг освен него не може и аз смятам, че е намерено решение“, каза Димитров, макар че не уточни какво точно е решението.

В подкрепа на номинацията му гласуваха 111 депутати от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, както и двама нечленуващи в парламентарни групи. Против бяха 96 от БСП и ДПС, а групата на „Воля“ напусна пленарната зала под предлога, че не може да участва в „нагласени сценарии“.

Преди гласуването се проведе дълъг дебат, в който предмет на обсъждане беше всичко друго, но не и самият Димитров.
След като беше избран на поста обаче, той сам реши да коментира някои теми.

Новият министър, който е роден в Перник, обясни, че не е посетил бедстващия град, за да не бъде обвинен, че „трупа рейтинг“: „Не исках по някакъв начин да се ангажирам политически, защото ще кажат: той отговаря за контрабандата, сега е отишъл да прави пиар на гърба на нищетата на хората“.

Новият министър отново се оплака, както направи вчера, че никой не търсел баланса между интересите на гражданите и бизнеса: „Спираме водата на заводите, пускаме на гражданите – прекрасно. Излизат и казват: нямаме работа. Значи, единия ден нямаме вода, на другия ден - нямаме работа, на третия ден – защо нямаме парно. Нямаш верен ход“. В същото време оптимистично заключи: „Аз съм сигурен, че с това експертно начало, което е изпратено там – ние имаме двама министри, които се грижат, аз съм сигурен, че ще се реши въпросът.“

„Казваме: ще затворим границата, няма да влиза боклук. А ще излиза ли – защото ние 800 хиляди тона изкарваме? За мен контролът е важен – къде влиза през границите, как се ползва и тези заводи, които ще го горят, имат ли филтри или не. Ако има по-рестриктивен режим, тогава половината зала ще скочи: ама, моля ви се, пречите на бизнеса“, разви съображенията си по темата Димитров. И допусна, че трябва да се разкрие „нов център, който да контролира входа на боклуците и разходването им“, без да влиза в подробности за какво става въпрос.

Димитров не остана доволен от представянето, което му направи вицепремиерът Томислав Дончев, и надълго и нашироко разказа за своето образование и кариера.
„На практика съм постигнал всичко. Голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло“, коментира той работата си като депутат.

И обясни, че си тръгва с неудоволствие от парламента, но дългът му към номиниралите го патриоти го задължавал да поеме новия си пост. „Много добре ми е тука, ще ми липсвате много. Аз не искам да си тръгвам от вас, но така се налага. Не може да ми дадат място в листата, да имат нужда от мен и заради мен да имат проблеми, защото на мен ми е било по-добре тука“, обърна се Димитров към вече бившите си колеги. А накрая обеща, че няма да прави чистка в министерството: „Не отивам с намерение да бъда метла“.

Опозицията остро демонстрира неодобрението си спрямо Димитров. "Той няма експертиза и не претендира, че я има", коментира соцдепутатът Крум Зарков.

Управляващите от ГЕРБ обаче демонстрираха безрезервна подкрепа. "Ние с две ръце подкрепяме предложението за промяна в Министерския съвет ... Вярвам, че през следващите месеци той ще покаже резултатите, които са належащи", обяви депутатът Александър Ненков.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!