Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ няма да изпускат СТАБИЛНОСТТА и ПРОСПЕРИТЕТА си! Дариткова: Тази година няма да има предсрочни избори. ГЕРБ ще продължи да бъде фактор на стабилност

Веднъж закачиш ли се за ПРОСПЕРИТЕТА и СТАБИЛНОСТТА откачане няма

ГЕРБ ще продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за новия политически сезон, предаде Агенция "Фокус".

"И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнение на програмата на управляващото мнозинство. Тази наша позиция не е самоцелна. Тя е израз на ангажимента ни да продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България. Предстои ни година, в която няма да бъдат провеждани избори. През отминалата 2019 г. в рамките на два избора българските граждани ясно показаха, че искат промяна и развитие, но не през радикализъм и революция, а през разум и почтеност. Затова през тази година няма да има предсрочни избори", заяви още д-р Дариткова.

Тя посочи, че отвъд напрежението на предизборните кампании през 2020 г. може да се постигне политическо съгласие по дългосрочни приоритети за българското общество и да се направи така, че изпълнението им да не зависи от едно или друго управление. По думите й в началото на настоящата година още в първите й дни се очертават контури на напрежение във вътрешен и международен план. 

"За да отговорим на предизвикателствата, пред които ще бъде изправена България трябва да проявим воля за единство и водене на диалог между различните политически сили без значение дали са в управлението или в опозиция", допълни още д-р Дариткова.

Тя подчерта, че през тази парламентарна сесия ще продължим да утвърждаваме образованието като основен и дългосрочен приоритет на управлението. Д-р Дариткова заяви, че ГЕРБ са наясно, че ниското доверие в партиите като основни субекти на демокрацията я руши. 

"Надяваме се, че всички политически сили ще подходят отговорно към тези теми. Убедени сме, че дебатът, който предстои трябва да се проведе отвъд спекулациите и взаимните обвинения, а решенията, които ще вземем трябва да се изградят върху основите на обществено и политическо съгласие. Провеждането на изборите и финансирането на политическите партии са фундаментални въпроси за всяка демократична и политическа система. От ГЕРБ се ангажираме да дадем максимални гаранции, че всеки глас на български гражданин има важно значение за развитието на демократичния процес в страната", допълни още д-р Дариткова.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!