Милионери в имоти са ВиК шефове с държавни заплати

В разгара на водната криза у нас лъснаха факти около завидното имотно състояние на онези, които отговарят за кранчето, пише Банкеръ. Оказва се, че шефовете на ВиК от иначе бедния Северозапад успяха да натрупат недвижимост и прилични влогове в банки. Става въпрос за началниците държавните дружества във Видин и Монтана. На тяхното благополучие със сигурност могат да завидят дори и мениджърите на едни от най-големите и успешно работещи частни фирми у нас, посочва изданието.

Монтанснкият ВиК шеф Валери Иванов оглавява водната компания от 2006 г., а работи в нея от 1990-а. Той е спряган за приближен до БСП, но очевидно това не му е попречило да си запази мястото и когато властта бе в ГЕРБ. Една година след назначаването му за управител Иванов купува заедно с жена си Цеца апартамент от 102 кв. м в Монтана за 37.2 хил. лева. Това обаче е само началото.

След още година той се сдобива и с жилище в София (56 кв. м) срещу 27.2 хил. лева. През 2010-а пък става собственик на втори имот в столицата (59 кв.м), за който плаща 44 735 лева - нереално ниска за пазара цена. После идва една втора от къща с двор в Монтана за малко над 19 хил. лв., както и две-трети от друга вила с голям двор (420 кв.) в с. Смоляновци, за която са платени 1626 лева. През 2011-а шефът на държавното ВиК дружество си купува нова кола от ловешкия завод на Грейт Уол за 16.3 хил. лева. През 2012 г. той става съсобственик в още една къща - в село Сумер, чийто двор е над два декара, а в началото на тази година плаща 5500 лв. за гараж в Монтана. След всички тези покупки Иванов даже е успял да спести над 310 хил. лв., които държи на депозити в банки.

Шефът на водната компания във Видин - Георги Владов също успя да се замогне на поста си. През 2006 г., а след това и през 2009 г. той си купува 2 апартамента в София (съответно от 71 и от 91 кв.м). За първия плаща близо 46 хил. лв., а за втория - 86.6 хил. лева. И макар да не е теглил кредити, през 2008-а Владов става собственик и на нова кола - Тойота, за 32 хил. лева. Въпреки това той успява и да спести над 100 хил. лв., които е сложил на депозити. Може би голяма част от парите са дошли от проектантския хонорар от 80 хил. лв., които Владов взима от частната фирма Водоканалпроект - София.
Всичко това на фона на ниските заплати на редовите служители, лошото качество на водата, амортизирана мрежа, плачевно финансово състояние на самото дружество. Така например ВиК-Перник където е епицентърът на водната криза е пред фалит. Припомняме, че градът от края на м.г. е в състояние на воден режим. Ексшефът на дружеството в Перник Иван Витанов, който получи прякор Сушата бе уволнен лично от зам.-регионалният министър Николай Нанков. Последва и арест на Витанов, който преди срещата си с Нанков отказваше да освободи поста си.
В момента ВиК-Перник не плаща заплати, няма работници, масово напускат и малкото останали служители.На този фон шефът на младежката структура на ГЕРБ град Радомир Борислав Иванов оглави скандалното пернишко държавно предприятие ВиК Перник.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...