Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шанхайски апелиращ пребит до смърт

Гражданин на Шанхай почина от тежки телесни увреждания в резултат на побой от китайските власти, затова, че апелирал срещу нелегалното събаряне на дома му от режима. На смъртния акт на починалия, като причина за неговата смърт се цитира "акутна левкемия".

В началото на декември 48-годишният Дуан Хюминг отива в Пекин да апелира заедно с други свои съграждани срещу нелегалната конфискация и разрушаване на техните домове от правителството заради нов строителен проект.

Те биват нападнати от служители на властта и качени в превозно средство. По пътя Дуан Хюминг бива изтласкан от превозното средство и групата от държавни служители му нанася сериозен побой.

Един от присъстващите, апелиращият Уанг Личинг, споделя: "12 служители биеха един човек (Хуминг). Те го удряха и ритаха с обувките си. Биха го толкова зле, че той кървеше от мозъка и от други органи.".

През цялото време на инцидента началникът на районната полиция, Гао Уейгуо, е извън превозното средство и наблюдава инцидента заедно с повече от 50 други общински служители от Шанхай, полицаи и хора от специалните служби. Дуан Хюминг бива пребит пред очите им и тялото му плува в кръв. Според присъстващите-апелиращи, никой от служителите не прави дори и опит да спре побоя.

Дуан Хюминг потвърждава впоследствие, че служителите, на които било възложено да се занимаят с апелиращите, били пенсионирани въоръжени полицаи или пенсионирани служители от специалните служби.

Местният полицейски участък обвинява Хуминг в "провокиране на размирици" и го изпраща в центъра за задържане Хуангпу, където властите го осъждат на една година трудов лагер.

В трудовия лагер той неочаквано припада и бива изпратен в шанхайска болница. Болницата определя състоянието му като критично.

На 31-ви декември полицаи прехвърлят Хуминг от болницата в местния полицейски участък, но той настоява да не остава в участъка и да се върне вкъщи, тъй като разбира, че властите се опитват да се отърват от отговорност.

Заради това, той бива отново бит от четирима полицаи, включително и заместник-началника на управлението на полицейската служба, след което бива закаран в къщата на сестра си.

При откарването му в шанхайската болница Руиджинг (Shanghai Ruijing Hospital), свидетел споделя следното за състоянието му:

"Прегледът и изследваният в болницата показаха, че всички резултати са извън нормалната им стойност. Докторите диагностицираха, че външни удари са причинили разкъсването на кръвоносни съдове в гръдния кош, причиняващо кръвоизливи; че има обилно кървене в горната част на храносмилателния тракт, сериозни увреди на гръдния кош и кървене от гърба и бъбрека му. Прегледът на скенера показа също така, че кръвта е блокирала и вътрешността на мозъка му.".

Опитите на докторите от спешно отделение да го върнат в съзнание се оказват неуспешни и на 2-ри януари те обявяват, че Дуан Хюминг е починал.

На смъртния акт на Дуан Хюминг, доктор от тази болница (Shanghai Ruijing Hospital) написва, че смъртта е настъпила в резултат на "акутна левкемия".

От тогава стотици хора пристигат ежедневно в дома на родителите на Дуан за да изкажат своите съболезнования и подкрепа. Неговото семейство отказва да подпише да се кремира тялото му; вместо това те изискват да се направи аутопсия за да бъде установена истинската причина за смъртта му.

Другите апелиращи искат да направят официално запитване за неговия случай и се надяват също така, че ще могат да намерят адвокат да им съдейства да заведат дело. В момента апелиращите в Шанхай събират подписи в подкрепа на тези свои намерения.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!