След Банкянският поток сега ще излъжем Тръмп и за отпадането на американските визи

Полиглота Борисов останал с впечатление, че се e разбрал с Тръмп за Турски поток – сега над 3 млрд лв ще останат в земята

.

Екатерина Захариева

Източник: БГНЕС

България ще хитрува за отпадането на американските визи

Външно министерство обмисля кампания сред българите, с която да се повлияе на процента отказани американски визи. Ще се търсят хора, които дори и да нямат намерение да пътуват до САЩ, но са с добро визово досие, да кандидатстват, за да намали броят на отказите.Това посочи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева пред журналисти.

„При положение, че сме стратегически партньор не е справедливо нашите граждани да пътуват с визи. Още повече, че е под 1% броят на просрочените визи“, добави Захариева. Този процент е дори по-важен от отказите, допълни тя

Темата за визите се поставя от години на всички нива, несериозно е да бъдат обвързвани с купуването на новите бойни самолети, каза още Захариева.

„В интерес на истината в последните две години е най-бързото темпо на падане на отказите. Допреди две години бяхме на 15% сега сме под 10. Бяхме пет държави, сега вече сме 4, защото Полша пътува безвизово, всичките падат с по-малко проценти. Това, което постигнахме и се случва за първи е, че през март ще дойде заместник държавния секретар, който отговаря за консулската дейност. Да работим заедно, че да повишим осведомеността с българските граждани, работата с техните консулски служби не само в България, но и в Европа. Защото най-големият отказ на българи не идва от България, а от другите консулски служби, където има големи български общности.", обясни вицепремиерът.

Захариева каза още, че ще се работи много и с американското посолство в София да се увеличи осведомеността на българските граждани как се попълват документите, за да не се отказва по чисто формални причини.

Подобен ход за отпадане на американските визи е предприет в Полша.

Полиглота Борисов останал с впечатление, че се e разбрал с Тръмп за Турски поток – сега над 3 млрд лв ще останат в земята

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци:

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни