След Банкянският поток сега ще излъжем Тръмп и за отпадането на американските визи

Полиглота Борисов останал с впечатление, че се e разбрал с Тръмп за Турски поток – сега над 3 млрд лв ще останат в земята

.

Екатерина Захариева

Източник: БГНЕС

България ще хитрува за отпадането на американските визи

Външно министерство обмисля кампания сред българите, с която да се повлияе на процента отказани американски визи. Ще се търсят хора, които дори и да нямат намерение да пътуват до САЩ, но са с добро визово досие, да кандидатстват, за да намали броят на отказите.Това посочи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева пред журналисти.

„При положение, че сме стратегически партньор не е справедливо нашите граждани да пътуват с визи. Още повече, че е под 1% броят на просрочените визи“, добави Захариева. Този процент е дори по-важен от отказите, допълни тя

Темата за визите се поставя от години на всички нива, несериозно е да бъдат обвързвани с купуването на новите бойни самолети, каза още Захариева.

„В интерес на истината в последните две години е най-бързото темпо на падане на отказите. Допреди две години бяхме на 15% сега сме под 10. Бяхме пет държави, сега вече сме 4, защото Полша пътува безвизово, всичките падат с по-малко проценти. Това, което постигнахме и се случва за първи е, че през март ще дойде заместник държавния секретар, който отговаря за консулската дейност. Да работим заедно, че да повишим осведомеността с българските граждани, работата с техните консулски служби не само в България, но и в Европа. Защото най-големият отказ на българи не идва от България, а от другите консулски служби, където има големи български общности.", обясни вицепремиерът.

Захариева каза още, че ще се работи много и с американското посолство в София да се увеличи осведомеността на българските граждани как се попълват документите, за да не се отказва по чисто формални причини.

Подобен ход за отпадане на американските визи е предприет в Полша.

Полиглота Борисов останал с впечатление, че се e разбрал с Тръмп за Турски поток – сега над 3 млрд лв ще останат в земята

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...