Кой ще направи пари от фалшивата новина за милиард загинали австралийски животни

Автор: Стефан Джендов

 

• В световните медии циркулира информацията за половин милиард животни, пострадали в пожарите, и се поинтересувах по какъв начин е добита тази цифра. Викам си, то няма кой да гаси огъня, камо ли да брои трупове на папагали и гущери… Оказа се, че цифрата половин милиард се базира не на факти, а на предположението на един-единствен човек - проф. Крис Дикман от университета в Сидни - който използва доклад на WWF от 2007 , за да изчисли средноаритметичния брой животински видове (2/3 от които са инсекти и влечуги), хипотетично населяващи един хектар. Умножил броя изгорели хектари по броя потенциални обитатели и ето ти половин милиард, без да се вземе предвид вероятното желание на част от тези обитатели да излети, избяга или да се зарови под земята (която впрочем е идеален термоизолатор, който повечето горски обитатели използват при такива ситуации).
lentata.com

Само три дни бяха достатъчни и загиналите животни в Австралия, обявени сляпо и безмозъчно от световните медии, се удвоиха – от половин милиард на цял милиард. Ето как се изписва числото милиард: 1 000 000 000. Площта на континента е 7,7 млн. кв. км, а това ще рече по 129 животни на квадратен километър. Географията на Австралия сочи, че половината ѝ територия е пустиня. Гола, сурова, жестока, безразстителна пустиня. Излиза, че 1 000 000 000 животни са умрели на територия от 3,8 млн. кв. км. (а в тях влизат и градовете). Допускаме, че статистиката е вярна. Ако данните са верни, към този момент в Австралия лежат изпепелени най-малко 5 млрд. килограма овъглено месо (рязко сваляме средното тегло, защото не всички тежат по 60 кг, като бързоходното ему). Само за сравнение, в целия свят, консумацията на месо от всички човеци на планетата за 2017 г. възлиза на 330 млн. тона. Тоест изгорелите животни в Австралия са почти двойно повече като маса от тази, които човечеството консумира. Но от тези планини с изгорели тела няма нито един кадър. Нула. Все още не сме отчели обаче градовете, където живеят 27 млн. човека, а те не делят булеварди с диви животни. Някой тепърва трябва да даде милиарди долари на Австралия, за да бъде възстановена популацията, да бъдат изградени защитни центрове, да бъдат ангажирани десетки хиляди хора, които с години да се хранят от „възраждане“ на загубените видове. Схемата за усвояване на пари за екология е еднаква по целия свят, въпросът е само откъде да бъдат изсмукани тези средства и да се намери начин сумите да се точат възможно най-дълго.

Картата на пожарите в Австралия е преувеличена, затова Инстаграм предупреждава, че е фалшива. Създателят ѝ Антъни Хърси споделя, че не е очаквал изображението му да набере такава популярност и съжалява, че заради споделянето с погрешния надпис „Това е сателитна снимка на НАСА“, то е маркирано като фалшиво. Той споделя, че е създал 3D визуализацията, като се позовал на реални данни на НАСА, но увеличил оранжевите точки. Източник: "Площад Славейков". 

Повечето снимки, които се споделят в социалните мрежи от пожарите в Амазония са фалшиви или стари, твърди Си Ен Ен. Тяхна проверка показва, че дори Леонардо Ди Каприо е споделил снимка от съвсем друг пожар. Много потребители споделиха и снимки на обгорели животни, които далеч не са от Амазония. На една от тях маймуна държи в ръцете си по-малка маймуна и плаче – тази снимка е заснета в Индия, а не в амазонската джунгла. На друга виждаме обгорял заек – снимката е пожарите в Калифорния през 2018 г.

С малко фотошоп цяла Австралия порозовява от космоса 

И така: В пожарите в Австралия загиват  1 000 000 000 животни и 25 човека.  

Някой някъде да е видял кадри на планини от овъглени животински трупове или Австралийската животинска погребална служба вече ги е заровила? 

Никой и не споменава, че около половината от животинските видове на континента живеят в пустинята и това е така, откакто природата ги е създала, а от цялата площ на страната, половината е именно пустиня – тоест там няма как да горят пожари. 

В цитираните цифри – били те половин или цял милиард, вероятно са включени буболечки, паяци, комари, червеи, лишеи и техните яйца, както и обикновени микроби. 

В българския фолклор на подобни измислици казваме „да пресолиш манджата“. Но това упражнение не е безцелно – ако се съди по гигантския брой споделяния на лъжливата новина, явно целта е голяма и съвсем друга и социалните мрежи са само лесен носител на глупостта. 

По същество, голямата цел по нищо не се различава от целите на българските „зелени“ – някой тепърва трябва да даде милиарди долари на Австралия, за да бъде възстановена популацията, да бъдат изградени защитни центрове, да бъдат ангажирани десетки хиляди хора, които с години да се хранят от „възраждане“ на загубените видове. 

Схемата за усвояване на пари за екология е еднаква по целия свят, въпросът е само откъде да бъдат изсмукани тези средства и да се намери начин сумите да се точат възможно най-дълго. 

У нас обаче не се нуждаем от пожар, който да изпепели цяла планина. Фактите сочат, че наши неправителствени организации, които налазват природата в България, до момента са усвоили 14,7 млн. лв., които са вложени в „Светло бъдеще за Черния лешояд“, в „зимуващата популация на червеногушата гъска в България“ и е осигурен „По-добър шанс за малкия керкенез“. Вероятно големият керкенез се справя отлично и сам, иначе и той щеше да вземе някой милион. 

И тъй като е логично много хора да започнат да задават въпроси как точно с милиони се поддържат гъски, за да е по-лесно на онези, които евентуално биха попитали каквото и да е по същество, се провеждат акции за блокиране на проекти с национална значимост – от развитие и модернизиране на курорти до пътища и друга критична инфраструктура. 

Всъщност ние не се нуждаем от пожар и доказателството за това е окаяното състояние на планината Витоша. Именно активността на нашите "зелени" спира всеки опит да бъдат модернизирани лифтовете – това не бива да става! Спрян е дори опитът да бъде ремонтирана отколешна сцена на Витоша в местността Боерица пред хижа „Планинарска песен“ – било строителна дейност. 

За щастие температурите в планината никога не стават такива, че да пламнат всички измели и напълно изсъхнали от корояд гори – лично постижение на стожера на „зеления“ терор у нас – Тома Белев. 

Зелените партии у нас са с нулеви шансове за реално политическо участие в парламента, но Тома Белев все пак се добра до място в столичния общински съвет и така си гарантира вдигане на огромен шум по всяка тема, свързана с модернизиране на съществуващите пътища и най-вече на лифтовете на Витоша. 

Именно „зелените“ у нас убеждават множеството – същото, което рони сълзи над милиард убити животни в Австралия, защото явно мисленето е неприсъщо на любителите на природата – че ако бъдат ремонтирани лифтовете и вече не са опасни за живота на хората, планината ще се препълни от туристи и те ще я унищожат. 

Увеличи ли се броят на посетителите на Витоша нещо друго ще стане ясно: някой съзнателно, целенасочено и неотклонно води до унищожаване на горите. Някой се надява положението да стане толкова нетърпимо, че да са нужни милиони (реално нужни, друг е въпросът дали някога ще бъдат използвани) за спасяването на планината. 

Същите тези „зелени“ нямат нищо против всеки почивен ден там да се пълни с коли, които безогледно паркират в горите; те нямат нищо против всеки да гази, където му хрумне, дори да бере с торби от защитените видове; те нямат нищо против по торфеното бранище да се пускат свободно коне. 

Как ще се възползват нашите „зелени“ от австралийския пожар?

Ще обявят, че у нас и без огън застрашените видове са… изберете си цифра. И без това няма кой да брои. Например Витошката зелена жаба на сини точки, която яде маларийни комари през август, ще е в риск от изчезване. 

„За да остане природа в България“ и нейните ръкави и подразделения далеч не са лицето на зелената алчност. 

Световният фонд за дивата природа WWF обяви, че досегашната сума по програмата LIFE, която за периода от 2014 до 2020 г. възлиза на 3,5 млрд. евро, трябва да бъде повишена на 5,1 млрд. евро, като поне половината от парите да отиват за „граждански организации“. 

А програмата LIFE е по-сигурен донор, отколкото са европейските оперативни програми! Досега само по тази линия сумите са разпределени така: 

Българско дружество за защита на птиците, за Опазване на царския орел – 1,5 млн. евро; за Опазване на световно застрашени видове птици чрез управление на местообитанията им – 1,33 млн. евро; за Опазване на зимуващата червеногушата гъска – 2 млн. евро; за Спешни мерки за оцеляването на Египетския лешояд – 1,3 млн. евро; за Управление на ловните хабитати на кралския орел – 2,6 млн. евро. 

Дотук: 8,7 млн. евро. 

"Зелени Балкани – Стара Загора" получават дяволските 666 хил. евро в помощ на едрите европейски лешояди в България; за малкия керкенез – над 1 млн. евро, за бъдещето на черния лешояд – 2,7 млн. евро. 

Фондация „Биоразнообразие“ се добира до 1,45 млн. евро за опазване на бреговата лагуна на Атанасовско езеро. Останалите подразделения усвоят по-скромни суми. 

Всичко това се случва, преди още еколозите да са се усетили какви бесни пари могат да започнат буквално да падат от въздуха.

Едва сега някой се сети, че всяка обичайна сезонна мъгла може да стане златна, като я насити с фини прахови частици, с които да се бори с екологични средства. И тепърва същите неправителствени организации ще установят, че всички градски твари са изправени пред апокалипсис, ако не им бъдат направени мини пречиствателни станции за атмосферата. 

В същото време нито една зелена организация не е казала и дума за облагането с по-високи данъци на старите автомобили, на тези без модерни катализатори – нито думичка. Същите коли пълзят ежедневно из планините, но това явно също не е проблем нито за керкенезите, нито за орлите. 

Играта с въздуха е голямото бъдеще и за „зелените“ в Австралия. 

Пожарите обаче не попречиха изобщо да се проведе първият турнир от Големия шлем – Australia Open и без никакви оплаквания и нашите тенисисти показаха какво умеят на ATP Cup. Организаторите обявиха, че постоянно следят чистотата на въздуха и макар всички да играха на открито, никой не бе сложил маска. Явно страшното на пожарите свършва там, където започва един от най-динамичните спортове и дишането на състезателите се чува до последния ред в публиката. 

И все пак в далечната държава-континент, именно еколозите са третата по големина партия в страната и те се готвят да поемат ужасно много пари – тук вече говорим за милиарди – заради глобалното затопляне и климатичните промени. 

Изгорелите територии и легендата за 1 млрд. животни храни директно Грета Тунберг и всички, които са се качили на нейната „ладия лека“ и ги носи към световните конференции и обявяването на нови мерки и нови милиарди за спасяването на света от климатична катастрофа. Тепърва ще започне бурна продажба на сувенири с кенгура и коали (странно, но мнозинството от хората не споменават някои от другите популярни местни животни), набиране на средства неизвестно от кого и много концерти, които да дадат трибуна и на онези, които вече изпадат от сцената и поради старост.  

Никой обаче няма да зададе логичния въпрос: Ако климатичните промени са причина за пожарите в Австралия, защо не гори нищо в Нова Зеландия, в Тасмания, Мадагаскар, в Мозамбик, в Кения или в ЮАР? 

Всъщност въпроси не задава никой. Тиражира се карта от космоса на изцяло горяща Австралия, като авторите на картинката са забравили, че няма как пустинята да гори. Тепърва ще се активизират „институтите“, които ще изчислят как е замърсена атмосферата на планетата и после ще сметнат какви пари са нужни за борбата с това явление.  

Накратко: 1 000 000 000 австралийска фантасмагория осигури бизнес за милиарди – за който знае как да ги „усвои“. 

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 16: ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

1. Комунистическите корени на екологизма

1) Три етапа в развитието на екологизма
2) Екологизмът и марксизмът имат едни и същи корени
3) Екологически марксизъм
4) Екосоциализъм
5) Зеленото е новото червено
6) Екотероризъм
7) Грийнпийс - зеленият мир не носи мир

2. Митът за консенсус относно промяната на климата

3. Екологизмът - друга форма на комунизъм

1) Проникване в политиката и създаване на световно управление
2) Атаки срещу капитализма
3) Противоположните мнения са подложени на натиск от медиите
4) Манипулиране на "граждански" групи за разгръщане на улична революция
5) Нова античовешка религия

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://glasove.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...