Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тест за долнопробност – историческа смет

Отново доскорошна политическа надежда се оказа долнопробна криминална отрепка. Срещу превърналия се в рецидивист бивш председател на МСДС в Русе Юлиан Спасов са повдигнати 43 обвинения от Русенския окръжен съд. Внесените обвинения са по едно от първите дела за присвояване на средства от проект, финансиран по програма ФАР, и за престъпна схема за придобиване на имоти чрез фалшифициране на нотариални актове.

В схемата е била включена и срутилата се сграда на улица “Алабин” в столицата, при рухването на която загинаха две млади жени. Юлиан Спасов вече има една постановена присъда, която обжалва пред Върховния касационен съд. Тя е за неистинска диплома за завършено юридическо образование, с която той се е регистрирал в русенската адвокатска колегия и е работил като адвокат близо две години.

Поредната информация за политическа и човешка нечистоплътност, която идва този път от Русе, неизбежно поставя въпроса за отговорността на т.нар. лидери на българския преход от всички нива. Защото примерът с бившия младежки демократичен лидер от крайдунавския град не е изключение, а потвърждение на констатацията, че българските демократични водачи се оказаха безподобни демагогски въжеиграчи.

Защото, седемнадесет години след началото на всеразграбващия "преход" от тоталитаризъм към демокрация, днес е до болка ясно, че те просто безскрупулно ни предадоха. С цинизъм, с усмивка, с наглост, с обещания, с подлост, с продажност, с лицемерие, с инфантилност, с демагогия, с отвращение, с дебилност, с перверзност, с партийност - най-вече. Да се изброят всичките им мръсни хватки просто е невъзможно, а и безсмислено.

Своята присъда за измамените надежди и предадените идеали българските избиратели произнесоха по безапелационен начин на последните президентски избори, давайки само девет процента подкрепа на кандидата на същите тези доскорошни партийни величия. Отчайваща подкрепа, която навярно ще се превърне в пълна катастрофа на следващите избори за евродепутати и в окончателно фиаско на местния вот през идната година. Неизбежен крах за всички, които като русенският вчерашен политически и днешен криминален деятел превърнаха каузата на цяло едно поколение българи в бездънен извор за своето собствено обогатяване. Предателство, което не може да се прости.

Блажено разположили се в своите уютни покои и правейки поредните си тънки сметчици за следващата мижава партийна коалицийка, която пак ще ги заведе в така лелеяния парламент, "демократичните лица на прехода" трябва все пак да не забравят, че идните месеци на 2007 г. не ще са от най-добрите им.

Източник/ци: Big.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!