Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Глухарчето лекува рак, хепатит, черен дроб, бъбреци, стомах… Ето как да го използваме!

Коренът от глухарче се използва за лечение от много години.

Той е в състояние да лекува алергии, да понижава нивата на холестерола, да подобрява работата на жлъчката и да подпомага детоксикацията на черния дроб. Също така, има диуретични свойства и е подходящ за бременни жени и за тези в менопауза.

Пролетта е най-доброто време за събиране на реколтата от корени на глухарче, особено в началото на април. Най-добре е да го събирате от места, които са по-малко замърсени, като области далеч от града и пътя.

Може би не знаете, но всички части на глухарчето имат лечебни свойства. Листата му са богати на витамини и можете да ги консумирате в салати, или с картофи и яйца.

Стъблото на глухарчето има силата да облекчава стомашни проблеми, да стимулира функцията на жлъчния мехур, да регулира обмяната на веществата, и да пречиства кръвта. Също така, стъблото може да се прилага за лечение на диабет, а млякото от стъблото може да се използва за отстраняване на брадавици.

В допълнение, хората могат да използват цвета на глухарчето, за да си приготвят домашен сироп. Той ще помогне на тялото да пречисти кръвта, ще облекчи кашлицата и ще подобри храносмилането.

Рецепта за сироп от глухарче

Залейте с 3 литра вода 400 жълти цвята от глухарче. След това нарежете 4 портокала и 4 лимона на филийки и ги добавете към сместа. Оставете ги да престоят така за 24 часа.

След 24 часа, прецедете сместа и поставете в тенджера. Добавете 2 чаши захар и варете в продължение на 30 минути.

Махнете от огъня след като заври и се сгъсти достатъчно. След това, поставете сиропа в стерилизирани буркани. Може да го използвате при лечение на настинка, кашлица или бронхит.

Корен от глухарче – ползи за здравето и свойствата, които могат да преборят рака:

Глухарчето е отдавна използвано и популярно със своите лечебни свойства. В днешно време, съвременната медицина потвърждава ползите за здравето на това цвете и казва, че е в състояние дори да лекува рак.

Ако искате да подготвите и да съхраните корени от глухарче е необходимо да ги обелите, нарежете и да ги оставете да изсъхнат на чист въздух. Оставете ги да съхнат в продължение на 2 седмици или докато не станат толкова крехки, че да се трошат под пръстите. Когато изсъхнат ги поставете в буркан и го съхранявайте на тъмно и хладно място.

Корените от глухарче са в състояние да пречистят бъбреците, черния дроб, лимфата, и жлъчния мехур. Те са много полезни при лечение на камъни в жлъчката, запек, хепатит, акне, оток и ревматизъм. Освен това, те са ефективни при жените за превенция и лечение на проблеми с кърменето, кисти, тумори и рак.

Ето как можете да приготвите чай от глухарче:

Изсушете, натрошете или накъсайте няколко листа от глухарче. Поставете ги след това в буркан, за да може да ги използвате и в бъдеще. Запарвайте по половин чаена лъжичка от тази смес в чаша с вода и чаят ви е готов.

Друг вариант е да се комбинират 60 грама пресни и 30 грама изсушени корени от глухарче. Сместа се поставя в тенджера с 80 грама вода и щипка сол.

Изчакайте да заври, покрийте съда и оставете да къкри за около 20 минути. След това прецедете сместа и пийте по три чаши на ден. / myilifestyle.com

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!