Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Питат Иван Гешев за опитите на две фирми да приберат 12 млн. лв от затворената КТБ

.
С просто око се вижда, че двата подписа на изп. директори са абсолютно идентични, въпреки че документите са различни Източник: Facebook

Един от първите сигнали, изпратени до новия ни главен прокурор Иван Гешев е за опита на две фирми, свързани с Делян Пеевски, да прибера над 12 милиона от затворената КТБ. За това съобщиха бивши администратори на банката, които повече от две години алармират всички възможни институции за фалшифицираните документи, с които е осигурена измамата.

Припомняме ви, ФрогНюз следи от самото начало казуса, в който подпомагани от синдиците на КТБ Кристи Маринова и Ангел Донов двете дружества  "Ардастрой" ООД и "Аполо инженеринг" ООД правят опит да приберат 12 милиона лева от първата частична сметка за разпределение на парита от КТБ. Претенциите им са въз основа на фалшифицирани документи.

Казусът стана публично известен преди повече от две години, след като ощетени вложители заедно с бивиши изпълнителни директори на банката разкриха, че са подправени документи,  в които фигурират подписите на администраторита.

В интервю за ФрогНюз Георги Зяпков и Георги Христов разкриха за многобройните си опити да се спре измамата. Още подробности за скандала може да видите ТУКТУК, и ТУК.

Множеството сигнали не накараха разследващите да проверят и до ден днешен никой не смее да накара нито синдиците нито двете фирми да представят в съда оригиналите на документите.

От публичен пост във Фейсбук се видя, че реално за два различни документа са използвани едни и същи положени по друго време и за друга цел подписи на изпълнителните директори. Още по куриозното е, че фалшифицираните документи носят дати от съботни дни, което също не можа да накара разследващите да се размърдат. Не можаха да се активират дори от писмените и лични показания на хората, чиито подписи са използвани за измамата.

Постановлението за отказа се оказа подписано от любимата на Сотир Цацаров прокурорка Емилия Варадинова, а двете дружества са публично известни най-вече с връзката си с депутата от ДПС Делян Пеевски.  „Ардастрой“ е строителната фирма от Кърджали, а „Аполо Инженеринг“ е собственост на иракчанина с български паспорт и оръжеен търговец Муханнед Ал-Нуаими, който си купи от Пеевски за 25 млн. евро сградата на Полиграфията.

Сигналът до Иван Гешев за развоя на случая е внесен днес от Георги Зяпков, разбираме от негов пост във Фейсбук, който пише: "В очакване на действия от г-н Гешев, който каза следното: "да се притесняват тези, които нарушават закона."

Да видим...."

Вижте целият сигнал до новия главен прокурор.

...

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!