Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лиляна Павлова: Цената на водата в България е ниска, доходите растат, затова може да се увеличи

Предстоящото поскъпване на водата с до 9 на сто за 24 града в страната ще бъде обсъждано в Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщи БНР. То трябва да влезе в сила от началото на следващата година. Поскъпване се предвижда дори в градовете и районите, в които има проблем с водоснабдяването.

Кърджали е градът, в който се планира най-голямо поскъпване- с 9 на сто. 7-процентно ще е увеличението за София, Видин и Русе. В Габрово, Смолян, Сливен, Монтана, Силистра, Ямбол, Благоевград и Шумен скокът ще е между 4 и 6 на сто. Между процент и 3 на сто ще се увеличат цените в Перник, Варна, Враца, Добрич, Бургас, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Ловеч и Стара Загора.

Единствено в Разград се очаква водата и ВиК услугите да поевтинеят с почти 5 процента.

Ако предложенията бъдат одобрени, от следващата година водата отново ще е най-скъпа в Шумен, където кубик ще струва 3 лева и 50 стотинки. В столицата ще се продава за 2.75 стотинки.

Най-малко за вода ще плащат пловдивчани, където кубик се струва 2.20. Окончателно решение Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе в края на месеца.

Изповед на един депутат:
- Всичко, което имам съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка.
- vicove.biz

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/12/blog-post_134.html

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!