Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Докато „спец“-ове с автомати ма’ат гащи в молове, в АЕЦ Козлозуй двама загинали и двама ранени при „инцидент“

ДОКАТО „СПЕЦ“-ОВЕ С АВТОМАТИ МА’АТ ГАЩИ В МОЛОВЕ, В АЕЦ КОЗЛОЗУЙ ДВА ЗАГИНАЛИ И ДВАМА РАНЕНИ ПРИ „ИНЦИДЕНТ“

При инцидент на строителната площадка „Радиана“ са загинали двама строителни работници, а други двама са пострадали, съобщиха за БГНЕС от АЕЦ „Козлодуй”.
На площадка „Радиана” се изгражда национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци, създадени на територията на България. Възложител на обекта е Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, а изпълнител на строителните дейности на площадката е Германо-български консорциум „Национално хранилище за радиоактивни отпадъци“. Строителните дейности се контролират от юридическо лице, упражняващо независим строителен надзор в съответствие със Закона за устройство на територията.

Договорът за изграждане на първия етап от Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци е подписан през 2016 г., а от 2017 година, когато започват строителни дейности на площадката, отговорността за изпълнението на строителния процес е на строителния консорциум, включително и контрола на достъп до площадката.
Ръководството на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” изказва искрени съболезнования на близките на загиналите, пише още БГНЕС.

Всички пишат за „инцидент“ и всъщност никой от властите още не е обяснил какъв точно „инцидент“ се е случил, за да доведе до смърт и ранени.

Иначе бодри и намахани „спец“-ове ма’ат гащи от вчера по моловете, понеже в МВР – Мето правели нов „отряд“, с насочени автомати срещу клиентите като че са терористи.

Шибана държава. Това си е.

С това управление на държавата – кочина няма Коледа, която да не е осеяна със смърт. И на Бог му омръзна да дава знаци на народ, който е в кома от апатия.

Afera.bg

Източник/ци: http://afera.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!