Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ж. Желев: С убийството на Георги Марков са били ангажирани българските държавни служби и КГБ

По информация на КГБ с убийството на българския дисидент Георги Марков са ангажирани българските държавни служби в сътрудничество с КГБ. Това заяви пред bTV Желю Желев. Трима независими генерали на КГБ са потвърдили тази версия, според него.

Желев допълни, че на времето Димитър Иванов от ДС го е посетил и го е уверил, че досиетата не са унищожени. Къде е изчезнало досието на агент Бончо, което Желев е чел в продължение на три часа в своя кабинет и е бил потресен, първият демократичен президент не можа обаче да каже. Според Желев, той го е върнал на вътрешния министър.

Относно това да ли са изнасяни пари извън страната в началото на демократичните промени, Желев каза: "За куфарчета не се говореше, този въпрос възникна доста по-късно. Ние знаехме, че има откраднати пари, но това е ставало очевидно чрез външно-търговска банка. Някои от БСП предложиха тогава радикалната мярка да се закрие тази банка, бяха прерязани връзките на външнотърговските дружества с държавата и те преминаха в частни ръце", каза Желев. /БГНЕС

Източник/ци: dnesplus.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!