Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дариткова от ГЕРБ: Радев да намали малко патоса в лъжите си и да види реално всички факти как България бележи ръстове

даниела дариткова

„Тонът и в Народното събрание, и в изказа на президента не са институционални. Имам големи притеснения по отношение на това, което генерираме като модел на поведение сред българските граждани от парламента“, коментира Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ, в предаването „Неделя 150“ на БНР. „Не се печели политически дивидент от това да обругаваш своите противници.

Всички трябва да сме ангажирани да намалим агресията в обществото. Отговорността на всички парламентарни групи е много голяма. Трябва да търсим и начин да подобрим доверието в институциите, а когато те се противопоставят една на друга отново с цел печелене на политически дивидент – това не носи полза за никого“, коментира още Дариткова.

 Даниела Дариткова призна, че се е променило функционирането на ГЕРБ след промените в партията и оставката на Цветан Цветанов, но ГЕРБ остава в добра организационна кондиция. „Годината беше наситена с предизвикателства от различно естество – политически, климатични, социални. От гледна точка на политическите предизвикателства смятам, че бяхме категорично успешни. Имаме две изборни победи в изключително сложна ситуация. Имаме и признание в международен аспект – имаме зам.-председател от ГЕРБ на ЕНП.

Вярваме, че получихме за пореден път доверието на българските граждани. От друга страна получихме и признание от партиите в нашето политическо семейство в рамките на Европа“, посочи Дариткова. Според нея през 2019 г. правителството се е справило с всички заложени приоритети, а най-големият им успех е бюджетът за следващата година. „Той категорично е балансиран.

Ще харчим толкова, колкото получаваме. В политиката на доходите имаме значителен ръст за следващата година“, изтъкна Даниела Дариткова. През 2019-а България категорично заяви своята евроатлантическа ориентация със закупуването на новите бойни самолети, каза още председателят на групата на ГЕРБ и добави: „В този смисъл доказахме своята лоялност като евроатлантически партньори. Това позиционира България много добре и в международен аспект“.

Оценката на рейтинга на България в икономически аспект също дава гаранции за това, че успешно реализираме намеренията си да влезем в чакалнята на еврозоната и чрез този стабилен кредитен рейтинг да привличаме нови външни инвестиции, коментира Дариткова.

Източник/ци: https://www.informiran.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!