Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посланикът на Швейцария: Страната ни се подобрява, но в България напредъкът е по-голям

Марюел Берсе

Марюел Берсе

„Можете да се гордеете! Казвам Ви, Швейцария може да се подобрява, но България е постигнала по-голям напредък от Швейцария!

Евростат: Българите са на първо място по неграмотност в ЕС – "Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!"

Евростат: На опашката сме в Европа по възможности за потребление на стоки и услуги

Психологът Петър Иванов: Лъжат ни! Постоянно! Намаляваме с 19 души всеки час

Лъжата, когато се сблъска с хладилника и сметката, веднага лъсва

Имате много жени на ръководни постове. България трябва да се гордее с това и да го покаже пред света. Освен това, както ви казах, жизненият сектор на информационните технологии.

България гради социализмът в ЕСССР. Наводнява го с мигранти доколкото може? От две години: „Вътрешна сигурност“ засякла Гранична полиция, СОБТ и спецчастите в трафик на мигранти, но си трае

Това е особено голямо предимство на България. И, нещо, което очаквах, защото знаех, че България е на кръстопът на култури и е толкова богата с различни общности, според мен, България може да бъде и малко по-отворена към разнообразието. Да, това е богатство. В Швейцария имаме 4 официални езика, 25% от населението ни е дошло от чужбина. Трудно е да бъдат включени всички тези хора с различни истории, но щом се постигне, ползите са невероятни. Швейцария е богата с развита икономика, заради хората и благодарение на много чужденци там. Можете да имате вяра в държавата си.

Последните 90 км от любимата магистрала на Борисов ще са от чисто злато – 1.38 млрд. лв.

Имате силна антична култура, можете да се гордеете с нея и понякога да бъдете малко по-отворени към различни хора”. Това заявите пред БТВ посланикът на Швейцария Марюел Берсе. 

"Според мен България има много предимства.

Българите обичат корупцията, обичат да ги крадат, да получават мизерни заплати и пенсии, но да плащат високи данъци и такси. И като цяло българите много обичат да им е гадно и...

Първо, България и Швейцария имаме много общи черти.

Германия изригна: България е най-корумпираната (да се чете СТАБИЛНАТА) и бедна страна в ЕС

Гербария по пързалката на ПРОСПЕРИТЕТА: Близо 7 милиона българи плащат за некомпетентното управление на ВиК, цари хаос и корупция

И двете сме доста малки държави, макар и България да е малко по-голяма, но пък населението ни сега е повече. И двете страни сме заобиколени от големи съседни държави и трябва да се адаптираме към това положение. И двете сме на кръстопът на култури и региони, което прави културите ни богати и разнообразни. В Швейцария имаме 4 официални езика например. И двете сме прекрасни страни с планини, езера, голямо биоразнообразие. Вие имате море, ние нямаме, за мое съжаление, но пък имаме хубави езера. Може би като по-директен отговор на въпроса Ви, както казах, Швейцария е много добра в иновациите. Открих в България много добри предимства в информационния сектор, разработването на софтуер, силни, много добри математици, добри експерти в компютърните науки и тепърва започващи, но много добри иновативни стартъпи. Уверена съм и това е нещо особено важно за мен тук, по време на мандата ми, че заедно можем да постигнем много повече по отношение иновациите, за да развием икономиката, за да има икономика с повече добавена стойност тук, да обменяме учени. Опитът ни може да бъде от полза за България, както и обратното, което вече е така, защото имате невероятни експерти, изследователи, някои от които са в Швейцария. Имаме много неща да правим и много ще се радвам, ако България може да стане тази Швейцария на Балканите", каза още посланикът на Швейцария.

Проф. Ганчо Ганчев: Икономически изоставаме тотално от Румъния и другите в Източна Европа

Доц. Григор Сарийски: Българите сме все още едва наполовина европейци и оставаме на последно място в ЕС – другите все още са в България?

Нищо лично! Просто добър бизнес: Бойко изнася българи, внася боклук от Европа –"Българи за смет"?

Италиански журналист описва схемата за трафик на боклук в Източна Европа свързана с мафията

Къде изчезнаха парите от втората ни пенсия?

Ако емигрантите пращаха малко повече на родителите си, нямаше да има нужда от пенсии…

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!