Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов в Брюксел: Можем да купим стара подводница от Норвегия, ако постигнем добра цена. "Ако така върви икономиката и бюджетът е на излишък, ще продължим да

Данъчните оценки на имотите се вдигат от догодина, данък сгради и такса смет скачат съществено

Снимка: Фейсбук

„Дипломацията и мирът трябва да бъдат нашата цел, независимо, че се намираме в най-силната отбранителна централа в света – НАТО“, съобщиха от правителствена информационна служба. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на съвместно изявление с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел.

Премиерът Борисов изтъкна значението на възпиращата сила на Алианса.

„България се намира на много уязвимо място и затова дипломацията я поставяме на първо място. Единственият надежден партньор, който ни пази, е НАТО“, заяви още българският министър-председател. Борисов добави, че принципът, който той защитава и на който държи, е отбрана и възпиране. По думите му това е и причината страната ни да инвестира значителни средства в сектора.

Премиерът Бойко Борисов специално акцентира върху индустриалното сътрудничество, изтъквайки огромните възможности на страната ни в индустриално производство по лицензи и в съвместно производство.

Данъчните оценки на имотите се вдигат от догодина, данък сгради и такса смет скачат съществено

„Ако така върви икономиката, освен за образование, здравеопазване, инфраструктура, ще заделим допълнителни средства и по тези пера“, уточни Борисов.

Българският министър-председател отбеляза, че благодарение на повишаването на БВП в страната ни и растящата икономика, България отдели повече средства за армията – не само за заплати и ремонти, но и за закупуването на нови изтребители, и също така беше възстановено Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Наскоро българският парламент ратифицира и покупката на два миночистача от Холандия.

„Ако така върви икономиката и бюджетът е на излишък, ще продължим да модернизираме българската армия, не само ВВС. Трябва да се насочим и към военноморския флот и сухопътните сили“, заяви още Борисов.

И продължи: "С това, че БВП се повиши, икономиката заработи много добре, ние си позволихме да отделяме и за армията. Позволихме си да купим от най-добрите самолети Ф-16, за да можем да отговаряме на всички натовски стандарти. Сега по същата схема, помолих колегата Столтенберг, Норвегия освобождава една своя подводница и ако постигнем една добра цена, ще я купим. Единствената българска подводница стана музей. Имаме спартани, кугъри, пантери, но трябва да се насочим към военноморския флот и сухопътните сили," добави Борисов.

Премиерът специално изрази своята благодарност за изключителния професионализъм на българските военни, които са на мисии. Министър-председателят Борисов отбеляза, че създаването на координационен център във Варна среща подкрепата и на НАТО.

Столтенберг от своя страна изтъкна, че сигурността в Черно море е от първостепенно значение не само за региона, а за цяла Европа и координационният център във Варна ще спомогне това да се случи.

Източник/ци: http://epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!