Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Институтът „Рейгън“: Все повече американски войници симпатизират на Русия – 46% от тях я смятат за съюзник!

8b57e17eef71102432f0b3425d82472c

Руските усилия за отслабване на Запада чрез безмилостна информационна война изглежда започват да се отплащат, защото се пропуква ключов бастион на американската отбранителна линия: армията, предаде Voice of America.

И докато повечето американци продължават да гледат на Русия като на основен противник, то ново проучване показва, че все повече военнослужещи променят своето мнение. Едва 28% от американските граждани смятат, че Русия е съюзник на Вашингтон, но в армията процентът е много по-висок – цели 46%. Това сочат данните на института „Рейгън”.

Анализът на данните показва, че основна „заслуга” за все по-позитивното отношение на американските военнослужещи към Кремъл има президентът републиканец Доналд Тръмп. Той многократно е заявявал, че няма нищо лошо в това Вашингтон и Москва да поддържат добри отношения. Проучването показва, че 71% от американците виждат враг в лицето на Русия, докато сред военните процентът е 53%.

Русия продължава да води кампания за дезинформация, да всява объркване, включително и във въоръжените сили на САЩ. В националната стратегия за отбрана на САЩ, актуализирана преди две години, се посочва, че Русия и Китай са основните заплахи за Вашингтон. Проучването на института „Рейгън” показва, че повечето американски граждани са съгласни с това.

Факти БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!