Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Паси: Русия е заплаха за нас, по-добре „Турски поток“ да ни заобиколи

По-добре „Турски поток“ да ни заобиколи. Руският шпионаж не е случайност, тя е много добре планирана глобална операция. Добрата новина е, че България влезе в клуб 2% в НАТО. Това е нещо като НАТО-вския Шенген. Трябва да се отдаде заслуженото на сделката за F-16. Не хваля правителството често.

Това заяви Соломон Паси, бивш външен министър и президент на Атлантическия клуб у нас, в ефира по Нова телевизия по повод срещата на върха на НАТО в Лондон, пише Novini.bg.

„Военните разходи са част от охраната, а не са част от социалните придобивки“, каза още той.

„Ако една държава бъде нападната – все едно са нападнати всички членове на НАТО. Отбраняват се като един“, уточни още той.

Попитан дали има връзка между това дали сме в тези 2% и изгонването на наш дипломат от посолството ни в Москва, той заяви, че изгонването на един-два дипломата не е кой знае какво. „Това е пинг – понг. Имам чувството, че у нас се обича руския шпионаж. Путин ни е благодарен, че пускаме да прелитат самолетите му и да отиват в Ниш- където е най-големият руски шпионски център. Политиката на снишаването ни влезе в ДНК-то“, коментира още той.

„Категорично е по-добре да се отървем от Турски поток“, смята Паси по повод изказването на руския президент, че газопровода може да заобиколи страната ни. „Хубаво е да имаме различни източници, но тук са едни и същи“, смята той.

„Ролята на НАТО е не да регулира поведението на своите членове, а да направи така да няма войни“, каза още ексвъншният министър.

Паси заяви, че другото, което е било интересно от срещата на върха на НАТО е Китай. „Ако Русия е определена като заплаха. Китай я определят като предизвикателство. Тя е смартпротивник. Планира как да проникне в Запада чрез 5G мрежата, което е опасен, но много дългосрочен подход“, каза още Паси.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!