95% от парите „за“ Гърция: €202 млрд., отидоха в немски банки, сега искат €24 млрд. от нас да ги спасяваме, разкрива Салвини

„Знаете ли колко от дадените от нас, от цяла Европа, пари „за спасяването на Гърция“ – 202 млрд.евро, отидоха в ... Гърция? Не знаете, нали! 5%! 95% всъщност отидоха предимно в немски и малко във френски банки. И сега същите тези, които преди 10 години не искаха да помогнат на италианските банки и се наложи големите при нас да спасяват малките, та сами се затрудниха и им е толкова тежко, трябва да спасяват немските банки! Искат ни 24 млрд.евро, от нас – италианците. Така работи Европейският банков съюз и другите органи. Една комисия от няколко души, ръководена от немци решава, ние плащаме“, сензационно разкри в най-гледаното и най-авторитетното предаване в Италия Порта а порта на РАИ лидерът на най-рейтинговата партия на Ботуша Матео Ренци. Неговата Лига в момента има 34% от одобрението на народа си – колкото управляващите сили – червените и движението 5 звезди, взети заедно.

Освен, че най-голямата банка в България е собственост на втората по големина в Италия, думите на Салвини са важни за нас и в друг смисъл. Немската икономика, която е основен купувач за бг износа, и тежките удари по автоиндустрията – главния й отрасъл, потапят най-големите банки в Германия, която явно ще разчита на дотации от останалите в Европейския банков съюз и в Еврозоната, накъдето се е отправила и България. Нашата цена, разбира се, е много по-малка – 548 000 000 лв. Бюджетът на родната култура за цял 4-годишен мандат. Или вдигане на минималната пенсия до 300 лв...

„Ето затова не ме обича Меркел. Затова наричат италианската десница „фашисти“, „суверенисти“, „националисти“, добави Салвини пред РАИ 1 и най-уважавания й журналист Бруно Веспа.

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...