Хюндай си тръват от България! След Фолксваген и балона с Хюндай се спука и сега

явно вече нямаме стратегически инвеститор който да чака на опашката

Южнокорейският производител на електрическо оборудване Hyundai Electric продава завода си за производството на трансформатори и регулатори в България. В официално съобщение до корейската борса става ясно, че обявената цена за българското дружество – „Хюндай Хеви Индъстрис Ко.“, е 24.5 млн. долара.

Като причина за решението се посочва, че компанията продължава с продажбата на чуждестранни активи, за да подобри финансовата си структура. „Хюндай Хеви Индъстрис Ко.“ е производител на трансформатори и стъпални регулатори. През 1997 г. компанията приватизира завода на „Елпром-Трафо“ и стана основният притежател на акциите. Стъпалните регулатори, произвеждани у нас, се изнасят за Русия, Южна Корея, Румъния, САЩ и много други страни в Азия, Европа, Южна и Северна Америка.

От съобщението не става ясно дали има интерес за закупуване на предприятието Припомняме, че при посещението на Борисов в Южна Корея той си позволяваше много често да обяснява как този завод за батерии според него показвал колко много инвеститори гледат с добро око на България и как южнокорейците ще дойдат и ще построят завод за автомобили тук, защото сме били чудесна дестинация за инвестиции.

Уви обаче след Фолксваген и балона с Хюндай се спука и сега явно вече нямаме стратегически инвеститор който да чака на опашката да построи завод за автомобили в България. Също така трябва да се подчертае факта, че въпреки лъжите на министъра на икономиката Емил Караниколов, че в България всичко е стабилно, явно не всичко е така след като поредният голям международен инвеститор се изнася от България.

Източник/ци: https://www.informiran.net

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...