Управляващите озверяха – не искат минималната пенсия да е 300 лв. – държавата щяла да фалира – нямало да има достатъчно за тях?

пенсии

Парламентът гласува окончателно минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 юли догодина да бъде 250 лв.

Мнозинството прие предложението на управляващите минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 януари догодина до 30 юни да остане 219,43 лв., а от 1 юли до 31 декември – 250 лв. На дебатите присъства новият министър на труда Деница Сачева.

Отхвърлено беше предложението на „Воля“ най-ниската пенсия да бъде 300 лв. , на БСП – от 1 януари тя да е 250 лв, а от 1 юли – 300 лв. Не бе прието и искането на ДПС от 1 януари до 31 декември догодина минималната пенсия да е 250 лв..

Дневният минимален размер на обезщетението при безработица да е 9,00 лв., а максималният – 74,29 лв.

Депутатите продължават с обсъждане размера на други парични обезщетения. Заложено е помощта за отглеждане на дете до 2-годишна възраст да остане 380 лв.

Вчера на комисия в парламента стана ясно, че държавата България в лицето на депутатите от Герб, ОП и ДПС – 6 човека, се страхуват страшно много да направят минималната пенсия 160 евро – 300 лева, защото това перо щяло да фалира държавата.

Интересно нали, докато Борисов се хвали, че имаме над 2 милиарда излишък в бюджета, докато се харчат пари за летящи хвърчила, които някой ден някой щял да ни достави, онези които буквално са внасяли цял живот в хазната на България, днес пак останаха излъгани и за тях пари няма.

По-големият парадокс е обаче, че докато в Парламента депутатите на Бойко Борисов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Ахмед Доган гласуваха минималните пенсии да не станат 300 лева в България, то днес стана ясно, че депутатската заплата още в началото на януари ще скочи с 300 лева.

Защото средната заплата според НСИ на професора по всичко Михаил Константинов е скочила с 100 лева през последните три месеца и това автоматично вдига за пореден път заплатите на родните депутати, техните безочетни разходи, както и парите за прослужено време.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...