Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Родната полиция….ги пази

Най-много полицаи на глава от населението има на Територията. Родната полиция ни пази. Поне така би трябвало. Парите за издръжката на МВР са солидно перо в бюджета. Всеки един плаща за сигурността и опазването на обществения ред. Задълженията на държавата по обществения договор е да ги осигури.

Какво всъщност се случва? Престъпността и полицията плавно се сливат. Дотам, че гражданите вече нямат вяра на полицията. Днес е поредният случай, когато наркопласьори, работещи в организирана престъпна група, са закриляни от старши инспектори в полицията в София. Не изключение, вече станаха правило тези случаи. Наркотиците са бич за съвременното общество. Най-вече за децата ни. Там има много, много пари. Затова наркопласьорите и дилърите са безогледни. А полицията ги пази.

Разбираме, че тази престъпна група от наркопласьори и полицаи действа от две години. От една година била разследвана! От една година! Донякъде имам поглед колко време може да се разследва една такава група и смело мога да заявя, че за това време и колумбийски картел би станал ясен! А могат ли разследващите да заявят за тази една година КОЛКО НАРКОТИЦИ СА ПРОДАДЕНИ НА ДЕЦАТА НИ?

Полицаи участват в кражба и контрабанда на коли. Полицаи участват в рекет над бизнеса. Полицаи участват в разпространението на наркотици. Полицаи прикриват престъпления. Кого всъщност пази полицията?
Като започнем от шефа на полицията, за когото се разпространяват слуховете, че е бил шофьор на мафиота Мето Илиенски! И се стигне до кварталния полицай, който се прави на ударен, когато получи сигнал за престъпление и разубеждава хората да не подават сигнали и жалби, за да имат по-добра разкриваемост.

Подчертавам, че има и много съвестни и свестни полицаи, които са още по-отвратени от случващото се. Но когато на ръководни постове са поставени хора, които са в някакви отношения с „известни на полицията“, всички действия са кауза пердута.

И отново да попитам? Какво прави МВР? Какво прави Младенов? Какво правят шефовете в полицията? Или за тях е нормално?! Поне една оставка няма ли да има? Няма начин години наред полицаи да закрилят наркопласьори и това да не се знае от началниците им! Няма начин! И въпросът е докъде стига заразата!

И да….обяснете на родителите на някой шестокласник какво се прави срещу тези, които искат да продадат на детето им наркотик! Или погледнете в очите родители, изгубили децата си заради наркотици. Или обяснете за жертвите на наркоманите. Явно срам нямате! Обществен договор отдавна няма….Поне разрешете личното оръжие за българските граждани. По стара американска традиция, след като приемаме евроатлантическите ценности, тук става като Дивия запад. Оцеляват престъпниците.

Правосъдието не се раздава от закона, а от гражданите, на които им е писнало да се пазят и от престъпниците, и от шерифите!
И макар да е много грозно, да пожелая на тези „полицаи“ децата им да станат жертва на аверчетата на бащите си. За да видят какви са последиците и че парите не са най-важното нещо!
СРАМ!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!