Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Софийски полицаи разнасят дрога с патрулка – за каквото им плащат това и правят, морал не им пречи

razbiha-narkogrupa-sofiia-sred-410

Двама полицаи са арестувани като част от банда от осем души, които са задържани за разпространение на наркотици, съобщи БНТ. 

Акцията е проведена в София миналия петък. Разследващите от ГДБОП и Спецпрокуратурата установили, че униформените доставяли дрога с патрулния автомобил. Бандата е действала от поне 2 години и е пласирала амфетамини и марихуана, както в заведения в центъра на София, така и в крайни квартали и съседни села.

Извършени са претърсвания и изземвания на 18 адреса и 10 автомобила. Според свидетелите бандата е известна като „Фирмата“. Голяма част от членовете й са криминално проявени, с предходни осъждания за телесни повреди, разпространение на наркотични вещества, кражби и грабежи.

Със сила, заплаха, нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили те са принуждавали по-дребни дилъри да разпространяват дрога за тях.

Двамата полицаи, които също са част от бандата, са играели важна роля – подпомагали са дейността й, като са разчиствали терена. Извършвали и арести на хора от конкуренцията. Те са на длъжност „старши инспектор“ в Охранителна полиция във Второ районно. 

По случая е работено повече от година. Използвани са и СРС-та. Част от наркотиците са открити по време на претърсвания в детско креватче.  Осем души остават в ареста, един се издирва. 

Трафик нюз

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!