Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Деница Сачева - идеалната министърка! Може да прокара всички джендър идеологии! – Най-голямото постижение на Сачева ДОСЕГА е отричането на турското робство в България

Всъщност на всички вече е ясно, защо Деница Сачева, която е откритие на Иван Костов за политиката на България, трябва да заеме поста социален министър ...

От сряда настоящият зам.-министър на образованието и науката Деница Сачева ще изкачи още едно стъпало в кариерата си - ще бъде новият социален министър, чието име лично премиерът Бойко Борисов обяви в неделя.

Специалист по връзки с обществеността, дългогодишен активист в неправителствения сектор, на два пъти кандидат за депутат от десницата, бивш член на здравната каса от първите години на създаването й, участвала в разработването на някои от първите стратегически документи за реформи в здравеопазването по времето на министър Илко Семерджиев (1999 - 2001 г.), зам.-министър в социалното и в образователното министерство по времето на правителства на ГЕРБ.

Това накратно е богатата биография на наследничката на Бисер Петков в социалното министерство.

Родена е на 2 ноември 1973 г. в гр. София. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев” в гр. Добрич.
След това Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена.

Бакалавър по социална педагогика в Югозападен университет “Неофит Рилски” в гр. Благоевград, магистър по здравен мениджмънт на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас.

Магистър (Cum Laude) по връзки с обществеността във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Преминала е курсове за обучение по социален маркетинг, връзки с обществеността, политически маркетинг, управление на социалното подпомагане и услуги, управление на външни ресурси и управление на риска във Великобритания, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и САЩ.

Хоноруван преподавател в Нов български университет по политически комуникации.

Работила е като консултант по над 15 международни проекта, финансирани от Европейската комисия, Световната банка и Американската агенция за международно развитие.

Човек се задъхва като чете тази биография.
Но това не е всичко.

През 2001 г. Деница Сачева е основател и изпълнителен директор на PR агенция IntelDay Solutions (www.intelday.com), двукратен носител на Световна златна награда за отлични постижения в PR за 2007 и 2012 година и носител на номиниция през 2009 за най-добра кампания за Източна Европа в престижния PR конкурс SABRE. Агенцията работи за клиенти в областта на финасовия сектор, информационните технологии, здравеопазването, социалния сектор, политиката, международни организации. Специален фокус има върху междукултурните комуникации и по-специално работата с малцинства, бежанци и мигранти.

За своята правозащитна дейност беше номинирана за наградите на Български хелзинкски комитет Човек на годината

Деница Сачева е представител на Националния демократически институт на САЩ за България.

Странно обаче защо в тази официална биография, която може да се прочете в интернет, липсват някои моменти от нейната широкомащабна дейност - моменти, особено значими и съществени за България.

По-точно скандални моменти.

В края на януари 2018 година България е разтърсена от родителски гняв, предизвикан от джендър анкета в българските училища. В качеството си на зам.-министър на образованието Деница Сачева е пробутала скандална анкета на 9-годишните, които са питани къде ходят до тоалетната - в мъжката или в дамската, както и какви дрехи носят - рокля или суичър. И в отговорите, странно как, освен "момче" и "момиче", се е промъкнало и неизвестното досега "друго". Уж никой не бил видял.
Тогава министър Красимир Вълчев заяви: "Всички носим отговорност за този пропуск", но зам.-министър Сачева не понесе отговорност, а анкетата бе тихомълком изтеглена, преди още тайфунът от недоволство да бе повлякъл цялото правителство.
Сачева обаче много добре знае какво прави и какви цели преследва.

Анкетата беше организирана от НПО "Фондация „Джендър образование, изследване и технологии”, която е внедрена от МО в бългаското образование и развива мащабна дейност.
По това време Сачева отговаря за евроинтеграцията и европроектите в сферата на образованието.
Преди това бе и зам.-министър в социалното министерство в кабинета Борисов 2.

Подчертаваме не случайно: кариерата й започва като началник на кабинета на здравния министър на Иван Костов в кабинета на СДС - Илко Семерджиев. После го следва в Здравната каса като директор на дирекция, когато Семерджиев я оглави. Стана и негов съветник в МЗ, когато Семерджиев беше служебен министър на здравеопазването в кабинета на Огнян Герджиков.

А преди това Сачева се пробва в политиката - като кандидат-депутат от ДСБ и водач на листа на парламентарните избори през 2013 г. Година по-късно се пробва да стане депутат от коалицията "Десните", която направи Илко Семерджиев през 2014 г.  Беше върл критик на Борисов и на ГЕРБ. 

Но времената се менят.

Точно преди година се заговори, че заместник-министърът на образованието Деница Сачева, виновна за джендър анкетата, е близка на вицепремиера Томислав Дончев, който я гласи за министър в свой бъдещ кабинет. Слуховете витаеха из министерските коридори и потънаха там. 

Скандалното бе, че пробутването на "половия" въпросник за 9 - годишните стана след отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция.

Това бе поредният скандал, забъркан от напористата администраторка. Предишната буря, която предизвика в обществото, бе с неверни твърдения за непробиваемост на интернет системата на образованието, след като сайтът Биволъ вече беше извършил проникване и доказа колко некадърно е направена.

През март тази година други скандални брошурки нахлуха в българските училища. С тях открито се толерираше хомосексуалноста като нещо нормално. Интересното е, че листовките бяха разпространени в точно подходящата таргет група - десетокласниците. И тогава Сачева се направи на незнаеща, а МО тръгна да проверява защо и как се е случило и имало ли е организирана провокация. Бурята отново мина покрай Сачева, макар че това е нейният сектор на отговорност.
И забележете - отново джендър анкета! Не, например, за българската история, география или компютърно образование.

Продължаваме с подвизите на Сачева в българското образование.
По нейна идея от учебниците по история буквално бяха извадени цели пасажи от българската история, а най-голямото постижение на Сачева е отричането на турското робство в България и заместването му с "османско присъствие". 

Да не забравяме дейността ѝ в областта на миграцията.В разгара на най-голямата бежанска вълна 2014-2015 година Деница Сачева бе в групата, която измисли правила как да се вкарват бежанци, като се заобиколи охраната на границата. Според Сачева коментарите, че бежанците искали да се възползват от социалните помощи, са безпочвен Тя прокарва тезата,че според международното определение бежанците бягат не само от война, но и от репресивни политически режими и затова хората от повечето от тези страни могат да се приемат и като бежанци. Сачева обаче не зашити онова дете от социален дом, което преди време бе изнасилено от двама бежанци от Афганистан. 

Колкото повече минава времето от обявяването на нейната кандидатура, толкова по-ясно става, защо откритието на Иван Костов за политиката в България, трябва да заеме поста социален министър и това се случва, не защото Бисер Петков не се е справял с работата си, а защото на Борисов му е нужен експерт по т.нар. Истанбулска конвенция, която макар и вече отхвърлена от КС, ще бъде прокарвана от 01.01.2020 година в България чрез Закона за социалното подпомогане. 

А Сачева е върл защитник на Истанбулската конвенция.

Деница Сачева е идеалната министърка, споделят запознати с убежденията ѝ и добавят, ако някой може да прокара всичките джендър идеологии в България, то това е точно тя - все пак цял живот отрича българското и налага онова, което ѝ кажат от Европа.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!