Георги Марков: Деница Сачева-министър? Това е лудост, провокация! Борисов да я оттегли!

Автор:
Валерия Велева

 - Г-н Марков, здравейте, малко е късно да ви търся, часът е 20.50. Къде ви намирам?

- Валя, в чужбина съм. Имам здравословен проблем, бях на преглед и бързам на куц крак  да се прибирам, че утре ще имаме извънредно заседание на парламента за приемане на бюджета. Кажи какъв е проблемът? 

- Вие сте депутат от ВНС, бил сте и конституционен съдия. Имало ли е във вашата практика случай, в който министър да встъпи в длъжност, без да е гласуван от парламента, както това ще се случи утре с Деница Сачева? Титулярът Бисер Петков, чиято оставка също не е гласувана от парламента, ще предаде в 12.00 часа поста министър на труда и социалната политика на тази дама, която никой не я е избирал!

- Ти направо ме шокира! Познаваме се от 20 години, нямам основания да не ти вярвам. Ако беше някой друг журналист, щях да кажа, че се шегува! 

- Цитирам прессъобщение на Министерство на труда и социалната политика.

- И в най-лошите си сънища не съм мислил, че ще доживеем, и то на 30-ата година от демокрацията, някакви главанаци да подведат до такава степен Борисов, че да нанесат такъв тежък удар на парламентаризма и парламентарната демокрация. Това е нечуван скандал! И тези хора, които са писали това съобщение, и са си наумили такова приемане-предаване, трябва да си отидат завинаги от администрацията и от управлението на политическия живот. В петък ние гласувахме, че във вторник ще приемаме бюджета. Нямаме съобщение за гласуване на промени в правителството. А и да има, как  така ще се организира публично приемане и предавене на министерски пост, преди решението на парламента? Това са лудости! И е много тъжно, че  точно утре, на рождение ден на ГЕРБ, някой така тежко компрометира тази партия и самия Борисов, който се се чуди какво добро да направи за страната, а отвътре някой го проваля и него, и управлението.

Но понеже подхванахме тази госпожа, да ти кажа за нея. 

- Имате предвид г-жа Деница Сачева.

- Да. Ако имаме гласуване, аз няма да гласувам за нея. 

- Защо?

- Защото аз познавам добре Конституцията. Ти хубаво припомни, че съм бил 9 години конституционен съдия по предложение на д-р Желев, и когато чух за скандалите около тази жена, прочетох интервююто й от 5.10. 2013 година – раданкъневско срещу ГЕРБ, аз няма да гласувам за нея. Повърнах от гнусотия! Аз ще гласувам по съвест, а съвестта ми не позволява да гласувам за тази жена..

Борисов има още малко часове, да си оттегли това предложение и да накаже провокаторите!Това е провокация към българската демокрация! 

- Ако утре кандидатурата на Деница Сачева бъде вкарана за гласуване в парламента извънредно сутринта, така че в 12.00 часа тя официално да поеме министерския пост, какво ще стане?

- При създалата се ситуация, това ще е най-голямото самоунижение на българския парламент в 30-те години демокрация!

Източник/ци: http://epicenter.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...