Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Имало едно време великани (част 2)

Имало едно време великани (част 1)

„Вкамененият ирландски великан”

„Вкамененият ирландски великан” - снимка на британското списание Strand от декември 1895 г., препечатана в книгата на W. G. Wood-Martin „Следи от древните вярвания на Ирландия”, където се споменава за намерен вкаменен великан по време на минни операции в областта Aнтрим, Ирландия.

Челюст със зъби на мегантроп (вляво) и съвременен човек

Челюст със зъби на мегантроп (вляво) и съвременен човек

Фактите за намерени останки и дори цели трупове на хора-гиганти са многобройни и неопровержими. Скалите, където са намерени кости на гиганти датират от ерата на динозаврите. Дали гигантите и динозаврите не са живели по едно и също време? И дали за гигантите динозаврите не са били това, което са за нас днес кравите …?

 

Една от многото изключителни находки на гигантски хора е тази на ирландска железопътна компания и е известна като „Вкамененият ирландски великан”. В момента тази находка се съхранява в намиращото се на улица Broad депо на Лондонската и Северозападната железопътни компании.

Смята се, че чудовищната фигура е изкопана от г-н Дайър, когато търсил желязна руда в областта Aнтрим, Ирландия.

Бедрената кост, направена от Джо Тейлър по данни за открити кости на гиганти в Близкия Изток, за които той лично получил писмо от очевидец.

Бедрената кост, направена от Джо Тейлър по данни за открити кости на гиганти в Близкия Изток, за които той лично получил писмо от очевидец.

Тази фигура има следните размери: височина 3.7 метра (12 фута и 2 инча); обиколка на гръдния кош 1.98 метра (6 фута и 6 инча); дължина на ръцете 1.37 метра (4 фута и 6 инча). Има шест пръста на десния крак. Тя тежи над 2 тона, така че са били необходими половин дузина мъже и мощен кран за да бъде поставена в подходяща поза за снимката на списание Strand.


Гигантски човешки кости, намерени в Близкия Изток

Джо Тейлър от Музея за вкаменелости Mount Blanco изваял тази бедрена кост (на снимката) след като получил следното писмо:

„Скъпи християнски приятели, аз бях роден и живях в Близкия изток от 1938 г. до 1968 г.. Бях инженер по водата в Ейн-Тел и Ефрат и бях много заинтересуван от археология и история, като имах няколко много интересни находки, някои от които могат да звучат невероятно.

Донесох със себе си няколко остриета на стрели и др. от бойното поле на битката между армиите на цар Небучаднезар и Фаро-Нечо. А какво ще кажете за великаните, за които се споменава в Генезиса [Библията]?

В югоизточна Турция, в долината Ефрат, в Хомс и при Уран-Зохра, някога са съществували гробници с дължина около четири метра, но сега пътищата и другата конструкционна работа са ги разрушили. По време на подобни конструкционни разкопавания на две места бяха открити бедрени кости с дължина около 120 сантиметра (47.24 инча).

Звучи невероятно. Аз живях със семейството си в Ейн-Тел повече от 14 години, и точно на мястото, където се е намирал главният щаб на цар Небучаднезар след битката при Чаркамиш, аз изкопах гробовете на офицерите на царя и намерих скелетите им, наподобяващи сюнгери и превръщащи се в бяла пепел при докосване, заедно с намиращите се около тях амуниции, копия и инструменти от сайлекс и обсидиан.”

Великанът с тези размери бедрени кости трябва да е бил висок около 4.5 метра (14-16 фута). В своята книга „Факти и фантазии за вкаменелости”, Джо Тейлър цитира няколко репортажи за гигантски човешки скелети или изображения, открити в Египет, Италия, Патагония - Аржентина, и западните Щати.


Гигантски отпечатък на стъпка в твърд гранит, открит през 2002 г.

Отпечатък от стъпка на гигант в гранитна скала в планината Гоуерс, Кливланд, САЩ

Отпечатък от стъпка на гигант в гранитна скала в планината Гоуерс, Кливланд, САЩ, открит от Джеймс Снайдер през 2002 г.

Златотърсачът Джеймс Снайдер от Рамона, Кливланд, САЩ, също открива доказателство за съществуването на великани в близките планини преди много хилядолетия - вкаменена стъпка на Бигфут.

За да види тази стъпка, човек трябва да се изкачи на повече от триста метра височина по пресечен планински терен в Националната гора на Кливланд. Къщата на Джеймс Снайдер е точно в нейното подножие.

"Аз положих много усилия за да прокарам пътека там, където никой друг все още не е минавал; аз всъщност търсех злато.", казва Снайдер.

Но вместо злато, Снайдер намира в планината Гоуерс гигантска вкаменена стъпка, отпечатана в твърд гранит.

Стъпката била открита на место,където по време на дъждовния сезон местността става легло на речно устие. Изглежда, че голямо същество е преминало през устието преди много време, оставяйки след себе си своята стъпка.

Как се е оказала тази стъпка там и кога е направена? Това не се знае. Но Снайдер е убеден, че е било или Йети, или Саскуоч, или Бигфут.


Гигантска човешка бедрена кост в твърда скала

Има моменти, когато направените открития се превръщат в "загадка на загадките". През юли 1877 г. четирима златотърсачи търсили скъпоценни метали в изолирана, хълмиста област, близо до Пролетната долина, недалеч от Eврика, щата Невада.

Сканирайки скалите, един от мъжете забелязал нещо странно да се подава от висок слон. Изкачвайки се по-високо за да го види отблизо, търсачът с изненада установил, че това е човешка бедрена кост с капачка на коляно, излизащи от твърдата скала. Той извикал своите колеги и използвайки търнокопите си, те отделили част от скалата заедно със странната находка. Осъзнавайки, че са намерили нещо доста необичайно, мъжете я занесли в Еврика, където тя била поставена за показ.

Камъкът, в който били вградени костите, бил твърд, тъмно червен квартизит, а костите - почти черни от карбонизацията, свидетелстваща за голяма възраст. Когато обграждащият камък бил внимателно отстранен, оказало се, че образецът включва бедрена кост на крак - счупена на 10 сантиметра над коляното - коленна става с капачка, подбедрени кости и цяло стъпало на крак.

Няколко медицински доктори изследвали останките и установили, че анатомично те действително са принадлежали някога на човешко същество, и то такова, което много прилича на съвременния човек. Но най-интригуващото нещо от тези кости бил техният размер: от коляното до петата те били дълги 99 сантиметра (39 инча). Собственикът им би трябвало да е бил над 3.6 метра (12 фута) висок.  

Освен това интересен бил и фактът, че скалата, в която били намерени костите, датирала от геологичната ера на динозаврите, Юрският период, който е преди повече от 185 милиона години. Дали гигантите и динозаврите не са живели по едно и също време? И дали за гигантите динозаврите не са били това, което са за нас днес кравите …?

Източник/ци: s8int.com/Буднаера

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!